ΑρχικήinetΟδηγώντας Mercedes στο Grand Prix Αυστραλίας

Οδηγώντας Mercedes στο Grand Prix Αυστραλίας

Η Formula 1 της Mercedes αποπνέει μαγεία, χρησιμοποιώντας 500 kW ισχύος για να αυξήσει ταχύτητα στο Albert Park στην Αυστραλία.

Formula 1 mercedes

Οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη ταχύτητας στην πίστα της F1 στη Μελβούρνη είναι σπάνιες, επομένως η ευκαιρία να δοκιμαστεί το πιο πρόσφατο μοντέλο της Mercedes-AMG ήταν εξαιρετικά ευπρόσδεκτη.

Όπως τα μονοθέσια της F1 μειώθηκαν από θορυβώδεις V8 σε V6 1,6 λίτρων με υβριδική τεχνολογία, έτσι και το νέο C63 ανταλλάσσει αμφιλεγόμενα την ισχύ V8 με έναν υπερσύγχρονο υβριδικό κινητήρα υψηλής τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Aston Martin Vantage: Το νέο Safety Car της Formula 1

Όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα Grand Prix, ο διακόπτης αντικαθιστά έναν ισχυρό και δυναμικό V8 με μια πολύ ταχύτερη και πιο προηγμένη εναλλακτική λύση.

Με μια αποδοτική αρχική απόκριση από τον ηλεκτροκινητήρα 150 kW, το όχημα εκτοξεύεται στο δρόμο πριν νιώσετε πλήρως την απόδοση ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ 350 kW.

Ο κινητήρας είναι σε λειτουργία, ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα καθώς πλησιάζει στην πρώτη στροφή.

Οι απότομες αλλαγές ταχύτητας και ο εντυπωσιακός θόρυβος λειτουργούν προς το καλύτερο.

Οι μεγάλοι ρότορες επωφελούνται από την ηλεκτρική αναγέννηση που επαναφορτίζει γρήγορα την υβριδική μπαταρία, εξασφαλίζοντας έτσι τη διαθεσιμότητα μέγιστης ώθησης κατά την εξόδο από τη γωνία.

Κάνοντας μικρή αντιστροφή για να ευθυγραμμίσουμε στην έξοδο της στροφής δύο, τερματίζουμε το γκάζι και εντοπίζουμε ένα διακόπτη στο κάτω μέρος του πεντάλ, ο οποίος αξιοποιεί την τελευταία δόνηση ενέργειας.

Η τρίτη στροφή είναι εντυπωσιακή και κατευθύνει τους οδηγούς μέσα σε ένα στενό και τεχνικό τμήμα κοντά στο αθλητικό και υδάτινο κέντρο της Μελβούρνης.

Διασχίζοντας το συνήθως γεμάτο αυτοκινητόδρομο του Victorian Institute of Sport, το C63 επωφελείται από την προσθήκη συστήματος πρόσφυσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η ακρίβεια μιας στροφής του δεξιού χεριού στον τοίχο ανταμείβεται με γενναιότητα στην πέμπτη στροφή. Σε αυτό το σημείο, μια υπέροχα σχεδιασμένη στροφή συνδυάζει φρέσκια άσφαλτο, πλούσιο κύρτωμα και ευρύχωρο χώρο εξόδου.

Τα ευρεία ελαστικά ασκούν πίεση στην πίσσα, κάτι που στο παλιό αυτοκίνητο δεν ήταν εφικτό, προσφέροντας μια ικανοποιητική εμπειρία φρεναρίσματος, ενώ τα πλήκτρα στο τιμόνι εισέρχονται στον δρόμο αντί να γλιστρούν στην επιφάνειά του.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα γήπεδο γκολφ στα αριστερά και μια λίμνη στα δεξιά, όπου ο ήχος του κινητήρα θα αντηχεί ανάμεσα σε στενούς τοίχους.

Οι διαφημιστικοί πίνακες λιώνουν σε ένα πολύχρωμο ρεύμα, ενώ η ανωτέρω περίφραξη δημιουργεί ένα εφέ παρόμοιο με τούνελ που κατευθύνει την προσοχή σας προς ένα σημείο που πάντα παραμένει μυστηριώδες.

Σαν να τρέχεις στο φαράγγι του Star Wars ή να ζεις την αδρεναλίνη των μαχητικών τζετ στο Top Gun: Maverick, οι πιλότοι και οι μηχανές τους ρισκάρουν τα πάντα για τη δόξα σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον.

Η εμπιστοσύνη επιβεβαιώθηκε – αφήνουμε πίσω το στενό φαράγγι και βρισκόμαστε ανοίχτες σειρές στη στροφή εννέα και δέκα.

Αυτή η στροφή αποτελεί το πιο απαιτητικό σημείο της πίστας – μια υψηλής ταχύτητας στροφή (που προκύπτει από τον σχεδιασμό και όχι από τη γεωγραφία), απαιτώντας επιδεξιότητα στην αλλαγή κατεύθυνσης.

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Netflix, ESPN και NBCUniversal θέλουν τα δικαιώματα της Formula 1

Οι στροφές 11 και 12 σας κατευθύνουν προς τα pit για τις δύο τελευταίες στροφές.

Η στροφή 13 αποτελεί μια δύσκολη πρόκληση για έναν αριστερόχειρα, καθώς βρίσκεται κοντά στην είσοδο του pit. Απαιτεί μεγάλη υπομονή κατά την προσέγγιση της.

Formula 1

Αποκτήστε τη σωστή προσέγγιση και θα μπορείτε να αισθανθείτε τον θόρυβο του πλήθους καθώς ο δρόμος εκτείνεται μπροστά σας.

Αν και οι κερκίδες ήταν άδειες, μπορείτε εύκολα να αισθανθείτε τη μαγεία της Formula 1 σε μια εκπληκτική πίστα, πίσω από το τιμόνι του πιο προηγμένου σεντάν που κυκλοφορεί.

Πηγή: news.com.au

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS