ΑρχικήinetΗΠΑ: Netflix, ESPN και NBCUniversal θέλουν τα δικαιώματα της Formula 1

ΗΠΑ: Netflix, ESPN και NBCUniversal θέλουν τα δικαιώματα της Formula 1

Καθώς η Formula 1 εκρήγνυται σε δημοτικότητα, το Netflix, το ESPN και το NBCUniversal φέρεται να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη διεθνή πίστα αγώνων αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Netflix συνδρομή: Πως να την ακυρώσετε

Το Insider ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι τρεις εταιρείες υποβάλλουν προσφορές για μια νέα άδεια streaming για την Formula 1, η οποία ξεκινά το 2023.

Το ESPN που ανήκει στην Disney είναι η μόνη εταιρεία μέχρι στιγμής που έχει επιβεβαιώσει. Σε μια δήλωση στο Insider, ο John Suchenski, Director, Programming & Acquisitions, ESPN, δήλωσε: «Επιδιώκουμε μια ανανέωση».

Το ESPN είναι επί του παρόντος ο κάτοχος των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για την F1 και είναι από το 2017. Τα δικαιώματα λήγουν στο τέλος αυτού του έτους και η F1 έχει ως στόχο τα 100 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα, σύμφωνα με την έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ESPN υπέβαλε προσφορά ανοίγματος περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων, πολύ κάτω από το στοχευόμενο ποσό.

Το NBCUniversal της Comcast κατείχε τα δικαιώματα για τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Στις αρχές του 2022, το NBC έκλεισε το NBCSN, το αποκλειστικά αθλητικό του κανάλι. Ο δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός της Comcast, Sky, κατέχει τα δικαιώματα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας στη Formula 1, μια συμφωνία που λήγει το 2024.

Δείτε επίσης: Το Netflix απολύει 150 υπαλλήλους μετά τη μείωση συνδρομητών

Πηγές είπαν στο Insider ότι και το Netflix θα ήθελε να παρει τα δικαιώματα της Formula 1 και βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και μήνες. Ωστόσο, είπαν ότι η εταιρεία δεν έχει εσωτερικό διαπραγματευτή για τον αθλητισμό, κάτι που θα μπορούσε να τους φέρει σε μειονεκτική θέση.

 Formula 1

Δείτε επίσης: Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, υπαινίσσεται ότι σκέφτεται να υποβάλει προσφορές για δικαιώματα F1. Τον Σεπτέμβριο του 2021, μίλησε με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Netflix σκέφτεται να τα αγοράσει στην κατηγορία των αθλητικών. Είπε, «Πριν από μερικά χρόνια, τα δικαιώματα στη Formula 1 πουλήθηκαν. Εκείνη την εποχή, δεν ήμασταν ανάμεσα στους πλειοδότες, σήμερα θα το σκεφτόμασταν». Πρόσθεσε ότι το Netflix θα ενδιαφερόταν μόνο αν μπορούσε να κερδίσει αποκλειστικά δικαιώματα.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS