ΑρχικήUpdatesBYD: Μειώνει ακόμη περισσότερο τις τιμές στα EV

BYD: Μειώνει ακόμη περισσότερο τις τιμές στα EV

Η BYD πρωτοστατεί σε μια “επίθεση” εναντίον των οχημάτων εσωτερικής καύσης με περαιτέρω μείωση στο κόστος των EV της, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας με αυτά τα οχήματα.

BYD EV

Γνωστή για τα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους όπως τα Dolphin, Atto 3 και το κομψό sedan Seal, η BYD αναβαθμίζει το παιχνίδι της έως το 2024.

Διαβάστε περισσότερα: BYD: Ανταγωνίζεται οχήματα φυσικού αερίου λανσάροντας το EV Qin Plus Honor Edition

Καθώς ξεπέρασε την Tesla και έγινε ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023, η BYD υποστηρίζει ότι η Tesla δεν αποτελεί ανταγωνισμό. Η BYD επικεντρώνεται σε οχήματα που λειτουργούν με αέριο.

Η BYD ξεκίνησε μια αντιπαράθεση στις τιμές των οχημάτων εσωτερικής καύσης τον προηγούμενο μήνα με τα νέα μοντέλα Qin Plus EV και PHEV. Με το κόστος να ξεκινά από 15.200 δολάρια (109.800 γιουάν), το νέο EV εγκαινίασε επίσημα μια «νέα εποχή, όπου η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο οικονομική από το πετρέλαιο».

Το μοντέλο DM-i (PHEV) είναι ακόμα πιο οικονομικό, με αρχική τιμή περίπου 11.000 δολάρια (79.800 γιουάν). Προσφέρει μέχρι 74 μίλια (120 χλμ.) πλήρης ηλεκτρικής αυτονομίας σύμφωνα με το NEDC.

Το απόλυτα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (EV) Qin Plus διατίθεται με μπαταρίες 48 kWh ή 57,6 kWh, προσφέροντας εώς και 261 μίλια (420 χλμ) ή 316 μίλια (510 χλμ) αυτονομία CLTC, αντίστοιχα.

BYD atto

Πέρυσι, η BYD παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο DM-i με τιμή κάτω από τα 100.000 γιουάν (13.900 $).

Η BYD το ακολούθησε με αρκετές εκδόσεις χαμηλότερης τιμής των μοντέλων της με τις κορυφαίες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Dolphin EV Honor Edition, που ξεκινά από 13.900 $ (99.800 γιουάν).

BYD Dolphin EV

Η BYD μειώνει τις τιμές του Yuan Plus, του ηλεκτρικού οχήματος με τις υψηλότερες πωλήσεις, και προωθεί τα νέα μοντέλα Tang και Han, εντείνοντας τον ανταγωνισμό στις τιμές με τα πετρελαιοκίνητα.

Πρόσφατα, η BYD ανακοίνωσε το πιο οικονομικό ηλεκτρικό όχημά της, το νέο Seagull EV (Honor Edition), με εκκίνηση από μόλις 9.700 δολάρια (69.800 γιουάν), μια τιμή που θεωρείται εντυπωσιακή.

BYD seagull 3

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά οχήματα: Φθηνότερη παραγωγή μέχρι το 2027

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του 36kr, η BYD σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί όλα τα τεχνολογικά της πλεονεκτήματα για να προχωρήσει σε μια “μάχη απελευθέρωσης” τα επόμενα τρία χρόνια.

Η έκθεση ανέφερε πολλά άτομα που είναι εξοικειωμένα με τα σχέδια της BYD, τα οποία παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εσωτερική συνάντηση.

Η νέα πλατφόρμα θα αναβαθμίσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) DM-i της BYD σύμφωνα με πηγές. Τα περισσότερα οχήματα της BYD βασίζονται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, προσφέροντας αυτονομία CLTC έως 1.000 χλμ.

Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε το 2021 και φέτος αναμένεται να ενημερωθεί στην έκδοση 4.0. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της τρέχουσας έκδοσης 3.0 της BYD είναι η ενσωμάτωση οκτώ λειτουργιών σε μία, η οποία μειώνει το κόστος κατά περίπου 20%.

Η επερχόμενη έκδοση 4.0 θα επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα με ακόμα μεγαλύτερη ενσωμάτωση και λιγότερη χρήση καλωδίων. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους.

Το προηγμένο σύστημα DM-i της επόμενης γενιάς επιτρέπει στα PHEV να καλύπτουν περισσότερα από 1.200 μίλια (2.000 χλμ) με μία γεμάτη δεξαμενή καυσίμου και πλήρη φόρτιση. Αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα στα παραδοσιακά αυτοκίνητα αερίου αυξάνοντας τον ανταγωνισμό.

Η κύρια στρατηγική της BYD στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς από τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με φυσικό αέριο τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται ήδη τα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους της BYD.  Πώς θα ανταποκριθούν σε μια νέα, ακόμη χαμηλότερου κόστους πλατφόρμα EV;

Παρότι η BYD δεν έχει σχεδιάσει να εισαγάγει ηλεκτρικά οχήματα επιβατών στις ΗΠΑ, καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς σε σημαντικές διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, της Νότιας Αμερικής και της Ταϊλάνδης.

Το πρώτο φορτηγό πλοίο της εταιρείας BYD κατέπλευσε στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, μεταφέροντας περίπου 3.000 οχήματα. Η κίνηση αυτή συντελεί στην προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να διευρύνει την παγκόσμια παρουσία της.

BYD honor last

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford, Jim Farley, “αν δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε τους Κινέζους, υπάρχει κίνδυνος για το 20% έως 30% των εσόδων σας.” Γι’ αυτό τον λόγο, η Ford αναπτύσσει μια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους προκειμένου να διατηρήσει τον ανταγωνισμό της.

Δείτε επίσης: Η BYD εκθρονίζει την Tesla ως η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής EV

Παρότι πολλοί συγκρίνουν την BYD και την Tesla, η BYD θεωρεί την Tesla ως σύμμαχο και «ομότιμο στον κλάδο». Η BYD πιστεύει ότι η συνεργασία με την Tesla είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS