ΑρχικήinetΗ Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας εσωτερικών χώρων

Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας εσωτερικών χώρων

Η Airbnb απαγορεύει τη χρήση καμερών ασφαλείας εσωτερικών χώρων παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Δείτε επίσης: Οι κρατήσεις Airbnb στερεύουν στη Νέα Υόρκη λόγω νέων κανόνων

Προηγουμένως, η Airbnb (ABNB) επέτρεπε στους οικοδεσπότες να έχουν εσωτερικές κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, εφόσον οι συσκευές αποκαλύπτονταν σαφώς στη σελίδα της καταχώρισης και τοποθετούνταν σε ορατά σημεία στο σπίτι. Ωστόσο, οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας δεν επιτρέπονταν ποτέ σε χώρους όπως χώρους ύπνου και μπάνια.

Η ενημέρωση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα διευκρινίζει ότι οι κάμερες ασφαλείας εσωτερικών χώρων απαγορεύονται πλέον σε οποιαδήποτε καταχώριση, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τον σκοπό ή την προηγούμενη ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξή τους.

Η Juniper Downs, head of community policy and partnerships, πρόσθεσε ότι η νέα πολιτική δημιουργήθηκε σε συνεννόηση με επισκέπτες, οικοδεσπότες και ειδικούς σε θέματα απορρήτου.

Η εταιρεία τόνισε ότι η πλειονότητα των καταχωρίσεων στο Airbnb επί του παρόντος δεν αναφέρει ότι διαθέτει κάμερα ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι η ενημέρωση πολιτικής θα πρέπει να επηρεάζει μόνο ένα μικρό υποσύνολο κεντρικών υπολογιστών.

Δείτε ακόμα: Eufy: Νέο security πακέτο παρακολουθεί άτομα από πολλές κάμερες

Οι οικοδεσπότες που διαθέτουν επί του παρόντος κάμερες ασφαλείας εσωτερικών χώρων έχουν προθεσμία έως τις 30 Απριλίου για να τις αφαιρέσουν. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, ένας οικοδεσπότης που παραβαίνει τη νέα πολιτική μπορεί να αντιμετωπίσει συνέπειες, όπως η καταχώριση ή η κατάργηση λογαριασμού στην πλατφόρμα.

χάκερς-Tesla-Cloudflare-κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου, όπως οι κάμερες με κουδούνια, θα συνεχίσουν να επιτρέπονται στην Airbnb. Ωστόσο, οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αποκαλύπτουν την παρουσία και τη γενική θέση οποιωνδήποτε καμερών εξωτερικού χώρου στους επισκέπτες πριν κάνουν κράτηση.

Η χρήση καμερών ασφαλείας εσωτερικών χώρων στις καταχωρίσεις της Airbnb έχει προκαλέσει εδώ και καιρό την απογοήτευση των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η ενημέρωση τη Δευτέρα έρχεται επίσης περίπου μια εβδομάδα αφότου το «Saturday Night Live» του NBC μετέδωσε ένα skit που έκανε αστεία για κάμερες στην τουαλέτα μιας καταχώρισης του Airbnb.

Δείτε επίσης: Κάμερα ασφαλείας: Πως να επιλέξεις την καλύτερη βάσει αναγκών σου;

Πέραν της απαγόρευσης από την Airbnb, οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας παρέχουν μια συνεχή ροή επιτήρησης, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να παρακολουθούν τις δραστηριότητες στο σπίτι τους από οπουδήποτε μέσω ενός smartphone ή ενός υπολογιστή. Επιπλέον, οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικό για τους πιθανούς εισβολείς, καθώς η παρουσία τους μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να αποτρέψει μια προσπάθεια διάρρηξης. Οι κάμερες ασφαλείας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών, επιτρέποντας στους γονείς να παρακολουθούν την κατάσταση των παιδιών τους όταν δεν είναι στο σπίτι.

Πηγή: cnn

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS