ΑρχικήinetΟι κρατήσεις Airbnb στερεύουν στη Νέα Υόρκη λόγω νέων κανόνων

Οι κρατήσεις Airbnb στερεύουν στη Νέα Υόρκη λόγω νέων κανόνων

Airbnb NYC

Η εταιρεία διαμοιρασμού κατοικιών Airbnb δήλωσε ότι αναγκάστηκε να σταματήσει να δέχεται ορισμένες κρατήσεις στη Νέα Υόρκη μετά την έναρξη ισχύος των νέων κανονισμών για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Δείτε επίσης: Airbnb: Οι χρήστες θα βλέπουν ανάλυση της συνολικής χρέωσης τους

Οι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να βάλουν ουσιαστικά τέλος στην ελεύθερη αγορά, κατά την οποία ιδιοκτήτες και κάτοικοι νοίκιαζαν τα διαμερίσματά τους με την εβδομάδα ή τη νύχτα σε τουρίστες ή άλλους που βρίσκονταν στην πόλη για σύντομες διαμονές. Οι συνήγοροι λένε ότι η πρακτική αυτή έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για κατοικίες στις ήδη περιορισμένες γειτονιές της πόλης.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι μισθώσεις διάρκειας μικρότερης των 30 ημερών επιτρέπονται μόνο εάν οι οικοδεσπότες εγγραφούν στην πόλη. Οι οικοδεσπότες πρέπει επίσης να δεσμευτούν ότι θα είναι φυσικά παρόντες στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, μοιραζόμενοι τους χώρους διαβίωσης με τον φιλοξενούμενό τους. Επίσης, δεν επιτρέπονται περισσότεροι από δύο φιλοξενούμενοι κάθε φορά, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες αποκλείονται ουσιαστικά.

Πλατφόρμες όπως η Airbnb, η VRBO και άλλες δεν επιτρέπεται να επεξεργάζονται ενοικιάσεις για μη εγγεγραμμένους οικοδεσπότες – και μέχρι τις αρχές αυτής της εβδομάδας, πολύ λίγοι είχαν εγγραφεί επιτυχώς. Η πόλη λέει ότι έχει εγκρίνει μόλις 300 από τις περισσότερες από 3.800 αιτήσεις που έλαβε.

Αξιωματούχοι και υποστηρικτές της στέγασης που είχαν πιέσει για τους περιορισμούς λένε ότι είναι απαραίτητοι για να σταματήσουν τα διαμερίσματα να μετατρέπονται σε de facto ξενοδοχεία.

“Στη Νέα Υόρκη, τα οικιστικά διαμερίσματα πρέπει να προορίζονται για οικιστική χρήση”, δήλωσε ο Murray Cox της Inside Airbnb, μιας ομάδας υπεράσπισης της στέγασης που συλλέγει στοιχεία σχετικά με την παρουσία της εταιρείας σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η Airbnb πολέμησε τους κανόνες στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελούν απαγόρευση και ότι θα πλήξουν τους επισκέπτες που αναζητούν οικονομικά προσιτή διαμονή.

Ο διευθυντής παγκόσμιας πολιτικής της εταιρείας, Theo Yedinsky, χαρακτήρισε τις αλλαγές των κανόνων πλήγμα για “τους χιλιάδες κατοίκους της Νέας Υόρκης και τις μικρές επιχειρήσεις στις εξωτερικές συνοικίες που βασίζονται στο διαμοιρασμό κατοικιών και τα δολάρια του τουρισμού για να τα βγάλουν πέρα”.

Πρόταση: Airbnb: Το καλοκαιρινό update θα φέρει μια νέα εποχή ταξιδιών

Άνθρωποι διαμαρτύρονται για το νόμο της Νέας Υόρκης κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

“Η πόλη στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε εκατομμύρια δυνητικούς επισκέπτες που θα έχουν πλέον λιγότερες επιλογές διαμονής όταν επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη: “Δεν είστε ευπρόσδεκτοι””, είπε.

Η εταιρεία αναγκάστηκε, ωστόσο, να ακολουθήσει τους νέους κανόνες και δήλωσε ότι από τις 21 Αυγούστου σταμάτησε να δέχεται νέες βραχυπρόθεσμες κρατήσεις από κάθε οικοδεσπότη που δεν είχε παράσχει είτε αριθμό μητρώου της πόλης είτε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ήταν σε εξέλιξη. Μόλις το σύστημα επαλήθευσης της πόλης τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η Airbnb αναφέρει ότι καμία βραχυπρόθεσμη καταχώριση δεν θα επιτρέπεται στον ιστότοπό της χωρίς αριθμό καταχώρισης.

Η Airbnb είχε 38.500 ενεργές καταχωρίσεις μη ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο και ορισμένοι οικοδεσπότες μικρότερων κατοικιών δήλωσαν ότι αδικούνται και τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τις μεγαλύτερες πολυκατοικίες.

Οι κανονισμοί υιοθετήθηκαν από την πόλη τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, αλλά αναβλήθηκαν λόγω νομικών προσφυγών μέχρι τον περασμένο μήνα.

Ενώ οι διαδικτυακές υπηρεσίες καταχώρησης ενοικιάσεων έδωσαν στους ταξιδιώτες περισσότερες επιλογές στη Νέα Υόρκη -και αποτέλεσαν οικονομικό πλεονέκτημα για τους κατοίκους που νοίκιαζαν τα σπίτια τους ενώ έλειπαν για διακοπές- οδήγησαν επίσης σε παράπονα σχετικά με τις σπάνιες κατοικίες σε κατοικημένες γειτονιές που κλείνουν από τουρίστες.

Οι τακτικοί ενοικιαστές παραπονέθηκαν για κτίρια που ξαφνικά έμοιαζαν με ξενοδοχεία, με ξένους στους διαδρόμους και περιστασιακά πάρτι σε ενοικιαζόμενες μονάδες. Επενδυτές αγόραζαν μονάδες σε κτίρια συγκυριαρχίας ή ολόκληρα αρχοντικά, και στη συνέχεια έκαναν μια περιουσία κάνοντας νυχτερινές ενοικιάσεις που απαγορεύονταν από το νόμο.

“Η εγγραφή δημιουργεί μια σαφή πορεία για τους οικοδεσπότες που ακολουθούν τους μακροχρόνιους νόμους της πόλης και προστατεύει τους ταξιδιώτες από παράνομα και μη ασφαλή καταλύματα, ενώ παράλληλα τερματίζει τη διάδοση των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων”, δήλωσε ο Κρίστιαν Κλόσνερ, εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου ειδικής επιβολής της πόλης.

Σε οδηγίες που αναρτήθηκαν μετά τη νομική απόφαση τον περασμένο μήνα, η Airbnb είπε στους οικοδεσπότες της Νέας Υόρκης ότι θα πρέπει είτε να εγγραφούν στην πόλη είτε να μετατρέψουν τη φιλοξενία τους σε μακροχρόνια διαμονή, αν είναι δυνατόν.

Διαβάστε επίσης: Airbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

πηγή πληροφοριών:theguardian.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS