ΑρχικήsecurityΗ MarineTraffic δέχτηκε κυβερνοεπίθεση;

Η MarineTraffic δέχτηκε κυβερνοεπίθεση;

Ένας χρήστης σε γνωστό dark web forum, με το όνομα APTlord, ισχυρίζεται ότι πουλάει GitLab backup data που περιέχουν τον πηγαίο κώδικα της ελληνικής εταιρείας MarineTraffic.

MarineTraffic

Η MarineTraffic είναι ένας ελληνικός ιστότοπος, ένας πάροχος θαλάσσιων αναλύσεων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των πλοίων και την τρέχουσα θέση των πλοίων στα λιμάνια. Μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με τα σκάφη περιλαμβάνει, για παράδειγμα, λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία όπου κατασκευάστηκαν, καθώς και τις διαστάσεις των σκαφών, την ολική χωρητικότητα και τον αριθμό του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ). Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν φωτογραφίες των σκαφών τις οποίες μπορούν να αξιολογήσουν άλλοι χρήστες. Τα δεδομένα συλλέγονται από περισσότερους από 18.000 εθελοντές συνεισφέροντες εξοπλισμένους με AIS σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η MarineTraffic αναπτύχθηκε αρχικά ως ακαδημαϊκό έργο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ερμούπολη. Στα τέλη του 2007, ο καθηγητής Δημήτρης Λέκκας το δημοσίευσε ως δοκιμαστική έκδοση.

Η είδηση κυκλοφόρησε στο X (Twitter) από την εταιρεία HackManac η οποία διαχειρίζεται πολλές επιτυχημένες κυβερνοεπιθέσεις, βοηθώντας τους πελάτες στη δημιουργία ανώτερων στρατηγικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Στην σχετική ανάρτηση γίνει λόγος για διαρροή πηγαίου κώδικα οπότε δεν είναι ξεκάθαρο εάν διέρρευσαν δεδομένα πελατών.

Το SecNews επικοινώνησε σχετικά με την εταιρεία για να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό για διαρροή δεδομένων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση από την εταιρεία.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα σας ενημερώσουμε εάν προκύψουν νεότερα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS