ΑρχικήinetΗ Unity απολύει 265 υπαλλήλους

Η Unity απολύει 265 υπαλλήλους

Η Unity Software απολύει το 3,8% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού και τερματίζει μια συμφωνία με την εταιρεία VFX, Weta, στα πλαίσια ενός γενικότερου “reset”, όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης. Αυτές οι αποφάσεις έρχονται σε μια περίεργη περίοδο για τη Unity. Τον περασμένο μήνα, ο John Riccitiello παραιτήθηκε από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μετά από εννέα χρόνια.

Η Unity απολύει 265 υπαλλήλους

Τώρα, περίπου 265 εργαζόμενοι θα απολυθούν. Οι απολύσεις σχετίζονται με τη συμφωνία που τερματίζει τώρα η Unity και την οποία είχε συνάψει ως μέρος της αγοράς του τμήματος τεχνολογίας και μηχανικής της Weta Digital το 2021. Οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνο μια εβδομάδα για να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους πριν φύγουν από την εταιρεία. Σίγουρα, αυτό είναι ένα σκληρό χτύπημα για τους υπαλλήλους, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σε μια δήλωση, η Weta FX είπε ότι θα επεκτείνει προσφορές σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους που επηρεάζονται.

Δείτε επίσης: ByteDance: Απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους από το gaming τμήμα της

Η Unity θα κλείσει γραφεία σε έως και 14 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου και της Σιγκαπούρης και θα μειώσει την δουλειά σε γραφεία σε άλλα μέρη, όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Belleview της Ουάσιγκτον. Η εταιρεία δεν θα απαιτεί πλέον από τους υπαλλήλους να εργάζονται από τα γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα και θα μειώσει τις “πλήρεις υπηρεσίες εντός του γραφείου” σε τρεις ημέρες.

Μετά την εξαγορά από τη Unity, η Weta FX (το τμήμα VFX της κινηματογραφικής βιομηχανίας) χωρίστηκε σε μια νέα και ξεχωριστή εταιρεία. Η Unity, εν τω μεταξύ, απέκτησε μηχανικούς Weta μαζί με εργαλεία για pipelines και FX, την πλατφόρμα δεδομένων της Weta, μια βιβλιοθήκη από assets και πολλά άλλα. “Η Unity θα διατηρήσει την κυριότητα της τεχνολογίας που απέκτησε από την Wētā τον Δεκέμβριο του 2021 και θα αξιολογήσει τον καλύτερο τρόπο για να βελτιώσει τις προσφορές της με την πάροδο του χρόνου. Η τεχνολογία θα παραμείνει επίσης πλήρως διαθέσιμη στη Weta FX“, δήλωσε η Weta σε δήλωση.

Δείτε επίσης: Amazon Games: Απολύσεις και πλήγμα στο Crown Channel

Όπως προείπαμε, η Unity διανύει μια περίεργη και δύσκολη περίοδο. Μόλις πριν από έναν μήνα, η εταιρεία παρουσίασε ορισμένες σημαντικές παραχωρήσεις στο μοντέλο τιμολόγησης προγραμματιστών, μετά από εκτεταμένες αντιδράσεις σχετικά με το σχέδιό της να χρεώσει τους developers για τις εγκαταστάσεις παιχνιδιών. Η κίνηση θα επηρεάσει άμεσα τους προγραμματιστές, τους εκδότες και τους διανομείς.

Η ανατροπή του επιχειρηματικού μοντέλου της Unity ήρθε ταυτόχρονα με μια σειρά από μαζικές απολύσεις. Μέσα στο 2023, η εταιρεία έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της τρεις φορές σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος John Riccitiello, ο οποίος δέχθηκε το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα και αντικαταστάθηκε από τον πρώην πρόεδρο της IBM, James Whitehurst, ο οποίος υπηρετεί ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος.

Δείτε επίσης: Google, Amazon, Snap και Zillow προχωρούν σε νέες απολύσεις

Η Unity απολύει 265 υπαλλήλους

Συνέπειες απολύσεων

Οι συνέπειες των απολύσεων για την εταιρεία Unity και τον κλάδο της τεχνολογίας είναι πολλαπλές. Καταρχάς, η εταιρεία θα αντιμετωπίσει μια μείωση του προσωπικού της, που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού και να προσφέρει επαρκή υποστήριξη στους πελάτες της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας και της απόδοσης της εταιρείας.

Επιπλέον, οι απολύσεις μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην εσωτερική δυναμική της εταιρείας, δημιουργώντας αναστάτωση και ανησυχία μεταξύ των υπαλλήλων που παραμένουν.

Σε σχέση με τον κλάδο της τεχνολογίας, οι απολύσεις μπορεί να δημιουργήσουν ανησυχία για την “υγεία” του κλάδου και την οικονομική ανάπτυξη. Οι απολύσεις μπορεί να ερμηνευθούν ως ένδειξη μειωμένης ζήτησης των υπηρεσιών της Unity και κατά συνέπεια να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την αξιοπιστία της εταιρείας στην αγορά.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS