ΑρχικήinetΟ Sam Altman επιστρέφει στην OpenAI

Ο Sam Altman επιστρέφει στην OpenAI

Ο Sam Altman πρόκειται να επιστρέψει στην OpenAI ως CEO, λίγες μόλις ημέρες μετά την ξαφνική αποχώρησή του.

Sam Altman OpenAI

Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία ώστε να επιστρέψει ο Sam Altman στην OpenAI ως Διευθύνων Σύμβουλος με ένα νέο αρχικό συμβούλιο που περιλαμβάνει τους Bret Taylor (Πρόεδρος), Larry Summers και Adam D’Angelo“, ανέφερε η OpenAI σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Η αποχώρηση του Altman στα τέλη της περασμένης εβδομάδας φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα μιας σύγκρουσής του με το διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, οι ακριβείς λόγοι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Λατρεύω την OpenAI και έχω ενεργήσει για να διατηρήσω την ομάδα και την αποστολή μας. Η ένταξή μου στη Microsoft ήταν η καλύτερη απόφαση για εμάς, και με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο και την υποστήριξη του Satya, είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην OpenAI και θα ενισχύσω τη συνεργασία μας με τη Microsoft“, ανέφερε ο Altman σε δική του ανάρτηση.

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση της αποχώρησης του Sam Altman, προτάθηκε ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Emmet Shear, πρώην CEO του Twitch.

Δείτε επίσης: ChatGPT Code Interpreter: Ο Δούρειος Ίππος των Hacker

Είναι ξεκάθαρο ότι η διαδικασία και οι επικοινωνίες γύρω από την απομάκρυνση του Sam αντιμετωπίστηκαν πολύ άσχημα, γεγονός που έχει βλάψει σοβαρά την εμπιστοσύνη μας“, δήλωσε ο Shear τη Δευτέρα σε ανάρτησή του στο X.

Προτού ο Shear αναλάβει το ρόλο του προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου στην OpenAI, η εταιρεία είχε διορίσει τη CTO της OpenAI, Mira Murati, ως προσωρινό CEO. Δεν είναι σαφές ποιο ρόλο θα έχουν τα δύο στελέχη μετά την επιστροφή του Altman.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την αποχώρηση του Sam Altman προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Περίπου 747 από τους 770 υπαλλήλους της εταιρείας υπέγραψαν μια επιστολή με την οποία ζητούσαν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου και απειλούσαν να παραιτηθούν και οι ίδιοι και να μεταφερθούν στη Microsoft εάν δεν επέστρεφε ο Altman αλλά και ο πρώην πρόεδρος της OpenAI, Greg Brockman.

Δείτε επίσης: OpenAI: Οι διακοπές λειτουργίας του ChatGPT οφείλονταν σε επίθεση DDoS

Η διαδικασία μέσω της οποίας τερματίσατε τον Sam Altman και αφαιρέσατε τον Greg Brockman από το διοικητικό συμβούλιο έχει θέσει σε κίνδυνο όλη αυτή τη δουλειά και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας“, αναφέρεται στην επιστολή. “Οι ενέργειές σας κατέστησαν προφανές ότι δεν είστε σε θέση να επιβλέπετε την OpenAI“, έγραψαν οι εργαζόμενοι. “Δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε για ή με άτομα που δεν διαθέτουν ικανότητα, κρίση και δεν φροντίζουν για την αποστολή μας και τους υπαλλήλους“.

Μετά την αποχώρησή τους από την OpenAI, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella είχε πει ότι ο Altman και ο Brockman θα ηγούνταν μιας νέας ερευνητικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης στη Microsoft.

Ωστόσο, η Microsoft είναι μεγάλος επενδυτής στην OpenAI και ο Nadella φάνηκε ικανοποιημένος που ο Sam Altman επανεντάχθηκε στην startup εταιρεία.

Μας ενθαρρύνουν οι αλλαγές στο συμβούλιο της OpenAI. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα σε μια πορεία προς μια πιο σταθερή, καλά ενημερωμένη και αποτελεσματική διοίκηση“, δημοσίευσε ο Nadella στο X. “Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή μας συνεργασία και να προσφέρουμε την αξία αυτής της επόμενης γενιάς AI σε πελάτες και συνεργάτες μας“.

Η επιστροφή του Sam Altman στην OpenAI είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Ο Altman είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η επιστροφή του στην εταιρεία δείχνει αρχικά την αφοσίωσή του στην OpenAI και την πίστη του στο μέλλον της.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έχει 100 εκατομμύρια εβδομαδιαίους χρήστες

Επιπλέον, η επιστροφή του Altman μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα για την αγορά και την κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης. Οι εντάσεις που υπήρξαν στην εταιρεία, διευθετήθηκαν άμεσα και η OpenAΙ είναι και πάλι αφοσιωμένη στην αποστολή της και άκρως ανταγωνιστική.

Τέλος, η επιστροφή του Sam Altman μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ίδια την OpenAI. Η παρουσία του Altman στην εταιρεία μπορεί να ενισχύσει την ηγετική θέση της και να βοηθήσει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της. Επιπλέον, ο Altman μπορεί να προσφέρει νέες ιδέες και προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: www.computerworld.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS