ΑρχικήHow ToInstagram: Πώς να προστατεύσεις τα μηνύματά σου;

Instagram: Πώς να προστατεύσεις τα μηνύματά σου;

Το Instagram είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα σήμερα. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να βλέπουν και να δημοσιεύουν Reels, Stories, κανονικές αναρτήσεις αλλά και για να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω μηνυμάτων. Πώς, όμως, μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα μηνύματά τους θα παραμείνουν ιδιωτικά;

Instagram μηνύματα end-to-end κρυπτογράφηση

Η Meta έχει προσφέρει μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών ασφαλείας στην πλατφόρμα, αλλά υπάρχουν και κάποια extra πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα και τα μηνύματα του Instagram δεν θα καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Δείτε επίσης: Το Meta AI εκπαιδεύτηκε από Facebook και Instagram

Μερικές από τις λειτουργίες απορρήτου του Instagram περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό, τη δυνατότητα να προσαρμόζετε ποιος μπορεί να δει το προφίλ και τις αναρτήσεις σας, καθώς και τη δυνατότητα να επιλέξετε να μοιράζεστε τις αναρτήσεις με επιλεγμένους φίλους.

Αλλά, ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό απορρήτου του Instagram είναι η end-to-end κρυπτογράφηση στα άμεσα μηνύματα. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μηνύματά σας, πρέπει να την ενεργοποιήσετε.

Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι μια μέθοδος που φροντίζει για την ασφάλεια των δεδομένων σας κατά την μεταφορά τους. Με αυτή την μέθοδο, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται στην πηγή και αποκρυπτογραφούνται μόνο στον προορισμό, εξασφαλίζοντας ότι μόνο ο παραλήπτης μπορεί να δει τα μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν τα δεδομένα παρακολουθούνται από μη εξουσιοδοτημένες πηγές κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, δεν θα μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν. Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των προσωπικών μηνυμάτων σε πλατφόρμες όπως το Instagram, το οποίο είναι ένας δημοφιλής στόχος για τους χάκερς.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Ζητά από τη Meta να μην εφαρμόσει end-to-end κρυπτογράφηση σε Instagram και Messenger

Δείτε τον παρακάτω οδηγό, για να δείτε πώς ενεργοποιείται η end-to-end κρυπτογράφηση στο Instagram:

Προϋποθέσεις

  • Instagram account
  • Instagram app

Δείτε επίσης: Instagram: Νέα δυνατότητα επιτρέπει να μοιράζεστε αναρτήσεις feed μόνο με ‘Στενούς Φίλους’

Ενεργοποίηση:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση
  • Πατήστε το κουμπί Direct Message στην εφαρμογή για να ανοίξετε τις προσωπικές συνομιλίες.
  • Ανοίξτε οποιαδήποτε συνομιλία και κάντε κλικ στην εναλλαγή στην κορυφή της οθόνης για να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση end-to-end για εκείνη τη συνομιλία.
  • Για να ενεργοποιήσετε σε όλες τις συνομιλίες, αγγίξτε το toggle στην οθόνη των προσωπικών μηνυμάτων.

Πηγή: www.gadgetsnow.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS