ΑρχικήsecurityΒρετανία: Ζητά από τη Meta να μην εφαρμόσει end-to-end κρυπτογράφηση σε Instagram...

Βρετανία: Ζητά από τη Meta να μην εφαρμόσει end-to-end κρυπτογράφηση σε Instagram και Messenger

Η Βρετανία ζήτησε από τη Meta να μην εφαρμόσει end-to-end κρυπτογράφηση στο Instagram και στο Facebook Messenger, αν δεν λάβει μέτρα ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από ενδεχόμενη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου. Αυτή η απαίτηση έρχεται ως αποτέλεσμα της έγκρισης ενός νέου νομοσχεδίου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

end-to-end κρυπτογράφηση Βρετανία

Η Meta, η οποία ήδη εφαρμόζει κρυπτογράφηση στα μηνύματα του WhatsApp, σχεδιάζει να επεκτείνει την end-to-end κρυπτογράφηση και στα άμεσα μηνύματα του Messenger και του Instagram. Η εταιρεία δηλώνει ότι η τεχνολογία αυτή ενισχύει την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Suella Braverman, δηλώνει τη στήριξή της στην ισχυρή κρυπτογράφηση, αλλά τονίζει ότι αυτή δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.

Δείτε επίσης: Η Meta κλείνει τρία παιχνίδια της Oculus χωρίς εξήγηση

Η Meta απέτυχε να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι θα κρατήσει τις πλατφόρμες της ασφαλείς από τους άρρωστους κακοποιούς“, είπε. “Πρέπει να αναπτύξουν τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας που θα ταιριάζουν στα σχέδιά τους για end-to-end κρυπτογράφηση“.

Από τη μεριά της, η Meta υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι Βρετανοί χρησιμοποιούν ήδη εφαρμογές που χρησιμοποιούν ισχυρή κρυπτογράφηση. Αυτό τους επιτρέπει να προστατεύονται από χάκερ, απατεώνες και εγκληματίες.

Δεν πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουμε τα προσωπικά τους μηνύματα, γι’ αυτό έχουμε περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια αναπτύσσοντας ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της κατάχρησης, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια στο διαδίκτυο“.

end-to-end κρυπτογράφηση Facebook Messenger

Ωστόσο, η Meta σκέφτεται τα έξτρα μέτρα που μπορεί να λάβει για να ενισχύσει την ασφάλεια των παιδιών και να μετριάσει τις ανησυχίες των ειδικών. Για παράδειγμα, σκέφτεται να απαγορεύσει σε άτομα άνω των 19 ετών να επικοινωνούν με εφήβους που δεν τους ακολουθούν. Επίσης, θέλει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία για τον εντοπισμό και την ανάληψη δράσης κατά της κακόβουλης συμπεριφοράς.

Δείτε επίσης: TikTok: Πρόστιμο 379 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν διατήρησε ασφαλή τα δεδομένα των παιδιών

Καθώς αναπτύσσουμε την end-to-end κρυπτογράφηση, αναμένουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερες αναφορές στις αρχές επιβολής του νόμου, λόγω της κορυφαίας δουλειάς μας στον κλάδο για τη διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων“, είπε ο εκπρόσωπος της Meta στο Reuters.

Όταν το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, γίνει νόμος, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα κληθούν να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι μήλον της έριδος μεταξύ των εταιρειών και του νέου νομοσχεδίου.

Οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων αντιτίθενται σε μια διάταξη που, όπως λένε, θα μπορούσε να τις αναγκάσει να σπάσουν την κρυπτογράφηση.

end-to-end κρυπτογράφηση Instagram Meta

Η κυβέρνηση της Βρετανίας, ωστόσο, τονίζει ότι δεν αντιτίθεται στην ίδια την τεχνολογία της κρυπτογράφησης, ούτε την απαγορεύει. Απλά ζητά από τις εταιρείες να λάβουν έξτρα μέτρα για να σταματήσουν την κακοποίηση παιδιών μέσω διαδικτύου και ως έσχατη λύση να αναπτύξουν τεχνολογία για τη σάρωση κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Από την άλλη, οι εταιρείες τεχνολογίας θεωρούν ότι η σάρωση μηνυμάτων και η end-to-end κρυπτογράφηση είναι θεμελιωδώς ασύμβατες και ότι, με αυτόν τον τρόπο, η κρυπτογράφηση χάνει το νόημά της.

Δείτε επίσης: Η Lidl ανακαλεί παιδικά σνακ PAW Patrol επειδή στη συσκευασία έχει Url με πορνογραφικό περιεχόμενο

Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι μια μέθοδος προστασίας δεδομένων που επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Σε αυτή την τεχνολογία, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται στην πηγή και αποκρυπτογραφούνται μόνο στον προορισμό, εξασφαλίζοντας ότι μόνο ο παραλήπτης μπορεί να δει την πληροφορία. Η ιδέα είναι να προστατευτούν τα δεδομένα από άλλα μάτια κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, αποτρέποντας την παρεμβολή, την παρακολούθηση ή την τροποποίηση από τρίτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, το σχέδιο του Mark Zuckerberg να κυκλοφορήσει κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Instagram και το Facebook Messenger θα επιτρέψει στους κακοποιούς παιδιών να “κρυφτούν στο σκοτάδι”. Η κυβέρνηση και οι ακτιβιστές για την ασφάλεια των παιδιών ανησυχούν ότι η κρυπτογράφηση θα επιτρέψει στους εγκληματίες να αποφύγουν τον εντοπισμό όταν παρενοχλούν παιδιά, ενώ θα μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν ακατάλληλες εικόνες.

Πηγή: www.news18.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS