ΑρχικήsecurityΗ Lidl ανακαλεί παιδικά σνακ PAW Patrol επειδή στη συσκευασία έχει Url...

Η Lidl ανακαλεί παιδικά σνακ PAW Patrol επειδή στη συσκευασία έχει Url με πορνογραφικό περιεχόμενο

Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl ανακαλεί τέσσερα παιδικά σνακ PAW Patrol, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο λόγος ανάκλησης των προϊόντων δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο των σνακ, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά με την ύπαρξη ενός Url στη συσκευασία, που εμφανίζει πορνογραφικό περιεχόμενο.

PAW Patrol Lidl

Το PAW Patrol είναι μια παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο. Είναι αρκετά δημοφιλής και έτσι έχουν δημιουργηθεί πολλά προϊόντα, εμπνευσμένα από τη σειρά, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων σνακ που ανακαλούνται από τα Lidl.

Δείτε επίσης: Pompompurin: Ένοχος για επιθέσεις hack και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Το Url στη συσκευασία οδηγία σε πορνογραφικό περιεχόμενο

Τα καταστήματα Lidl στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν να ανακαλούν τα τέσσερα σνακ PAW Patrol τον προηγούμενο μήνα, λόγω του προβλήματος στη συσκευασία τους. Ένας ιστότοπος που ήταν εκτυπωμένος στη συσκευασία των σνακ παραβιάστηκε και τώρα προβάλλει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα συγκεκριμένα σνακ περιλαμβάνουν χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων από μια δημοφιλή παιδική τηλεοπτική σειρά και διατίθενται στο εμπόριο για παιδιά.

Τέσσερα είδη σνακ Paw Patrol ανακαλούνται από τη Lidl αφού μια διεύθυνση URL που αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας παραβιάστηκε και εμφανίζει περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά. Οι πελάτες θα πρέπει να επιστρέψουν τα προϊόντα στο πλησιέστερο κατάστημα Lidl για πλήρη επιστροφή χρημάτων“, προειδοποίησε η Which?, μια βρετανική υπηρεσία για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Δείτε επίσης: Deepfake & Sextortion: Απατεώνες δημιουργούν ακατάλληλο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τα social media σας

Σύμφωνα με το BleepingComputer, το εν λόγω domain πήρε το όνομά του από την Appy Kids Co, την εταιρεία που παράγει προϊόντα λιανικής προσαρμοσμένα για παιδιά.

Το domain appykidsco.com έδειχνε περιεχόμενο για ενήλικες, αλλά μόνο σε κινητές συσκευές. Κατά την πρόσβαση από υπολογιστή, ο ιστότοπος εμφάνιζε μια ειδοποίηση στα κινεζικά που έλεγε “προσωρινά μη διαθέσιμο“.

PAW Patrol πορνογραφικό περιεχόμενο

Στην ανακοίνωση ανάκλησης προϊόντων, η Lidl αναφέρει ότι ανακαλεί τα σνακ PAW Patrol καθώς ενημερώθηκε για το πρόβλημα στη συσκευασία και προτείνει στους πελάτες να μην επισκεφτούν τον ακατάλληλο ιστότοπο.

Συνιστούμε στους πελάτες να απέχουν από την προβολή της διεύθυνσης URL και να επιστρέψουν αυτό το προϊόν στο πλησιέστερο κατάστημα, όπου θα γίνει πλήρης επιστροφή χρημάτων“.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ: Ποιους επηρεάζει η πρόσφατη παραβίαση δεδομένων;

Η πορνογραφία στο διαδίκτυο αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις μεγάλο κίνδυνο, ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται παιδιά. Ενώ οι γονείς και οι νομοθέτες προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά από το ακατάλληλο περιεχόμενο, η τεχνολογία και οι παράνομες πρακτικές εξελίσσονται συνεχώς. Αυτό το περιστατικό με παιδικά σνακ PAW Patrol είναι ένα σαφές παράδειγμα της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας για την προστασία των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS