ΑρχικήsecurityΧάκερ ισχυρίζεται ότι η σύλληψή του "παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Χάκερ ισχυρίζεται ότι η σύλληψή του “παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”

Ένας χάκερ που ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία συνωμοτεί με τον εργοδότη του, ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει ποια νομική εταιρεία θα εκπροσωπεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Δείτε επίσης: Πώς να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές από τους χάκερς

Χάκερ

Ο John Henry Griffin καταδικάστηκε το 2019 για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα και παράνομη απόκτηση προσωπικών δεδομένων. Αργότερα, απορρίφθηκε ένα αίτημά του για έφεση κατά της καταδίκης του, καθώς και μια αναφορά σε εργατικό δικαστήριο κατά της RL360.

Στην αγωγή του αναφέρει ότι η σύλληψή του παραβίασε τα ανθρώπινα του δικαιώματα, και επιθυμούσε να αποτρέψει τους υπερασπιστές από την νομική εταιρεία,να εκπροσωπήσουν την αστυνομία διότι είχε επίσης δράσει για λογαριασμό του πρώην εργοδότη του.

Ο χάκερ ισχυρίζεται ότι κατά τη σύλληψή του παραβιάστηκαν συγκεκριμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματα που ο χάκερ ισχυρίζεται ότι παραβιάστηκε κατά τη σύλληψή του είναι το δικαίωμα στην ασφάλεια του προσώπου.

Επιπλέον, ο χάκερ ισχυρίζεται ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του στην ιδιωτική ζωή και η αυθαίρετη σύλληψή του αντίκειται στο δικαίωμα της ελευθερίας και της ασφάλειας. Τέλος, ο χάκερ ισχυρίζεται ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη και η σύλληψή του ήταν αυθαίρετη και παράνομη.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Βορειοκορεάτες χάκερ επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους

Ωστόσο, ο Δικαστής Corlett απέρριψε την αξίωσή του, λέγοντας ότι δεν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων και το δικαστήριο δεν είχε την εξουσία να αποφασίσει ποιος δικηγόρος μπορεί να εμπλακεί σε υποθέσεις.

Οι αξιωματούχοι του νόμου έχουν την ευθύνη να διερευνήσουν τις καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναλάβουν δράση ανάλογα με τα ευρήματα τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι αρχές πιθανόν να έχουν ανοίξει έρευνα για να εξετάσουν την υπόθεση και να αξιολογήσουν εάν υπήρξε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η έρευνα μπορεί να περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον κατηγορούμενο, τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου και άλλους σχετικούς μάρτυρες.

Δείτε επίσης: 23andMe: Χάκερ έχει κλέψει τις γενετικές πληροφορίες των χρηστών

Εάν η έρευνα καταλήξει σε συμπεράσματα που υποδεικνύουν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να ακολουθήσει νομική διαδικασία. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει την καταγγελία στα δικαστήρια, όπου οι αρχές θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα ή την ευθύνη του κατηγορουμένου.

Πηγή: three.fm

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS