ΑρχικήUpdatesLinkedIn: Φέρνει έναν "AI job coach" για τους premium συνδρομητές

LinkedIn: Φέρνει έναν “AI job coach” για τους premium συνδρομητές

Το LinkedIn προσθέτει μια νέα AI δυνατότητα για τους premium συνδρομητές του: έναν AI job coach που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα του LinkedIn για να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία. Ουσιαστικά, θα βοηθά στην αναζήτηση, στην έρευνα και την υποβολή αιτήσεων για μια θέση εργασίας. Η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει τις επενδύσεις της σε λειτουργίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη.

LinkedIn τεχνητή νοημοσύνη AI

Το LinkedIn, όπως και πολλές άλλες πλατφόρμες, πειραματίζεται όλο και περισσότερο με λειτουργίες AI για τους χρήστες που πληρώνουν συνδρομή. Νωρίτερα φέτος, εισήγαγε τη δυνατότητα χρήσης generative AI για τη σύνταξη καλύτερων περιγραφών προφίλ και μηνυμάτων στους διευθυντές προσλήψεων. Ωστόσο, αυτή η νέα δυνατότητα υπόσχεται μια ακόμα πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

Δείτε επίσης: Corsair: Ψεύτικες προσφορές θέσεων εργασίας στο LinkedIn διανέμουν το DarkGate malware

Προς το παρόν, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους αναζητούν εργασία θα είναι οι πληροφορίες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, δίπλα σε κάθε ανάρτηση εργασίας. Το νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει στη σύνοψη μακροσκελών περιγραφών θέσεων εργασίας και να εξετάσει εάν ο ρόλος είναι κατάλληλος για έναν χρήστη, με βάση τα περιεχόμενα του προφίλ του στο LinkedIn. Μπορεί, ακόμα, να επισημάνει συγκεκριμένες εργασιακές εμπειρίες στις οποίες μπορεί να θέλουν οι χρήστες να δώσουν έμφαση στην αίτησή τους. Μπορεί να παρέχει και συμβουλές για το πώς να βελτιώσουν το προφίλ τους στο LinkedIn, ώστε να τους προτιμούν οι διευθυντές προσλήψεων.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn απολύει σχεδόν 700 υπαλλήλους — διαβάστε το σημείωμα

AI job coach
LinkedIn: Φέρνει έναν “AI job coach” για τους premium συνδρομητές

Σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων του LinkedIn, Rohan Rajiv, οι συμβουλές που μπορεί να παρέχει το νέο AI tool, είναι πολύ εξατομικευμένες. “Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στο generative AI, αλλά και από τα σύνολα δεδομένων που συνδυάζουν όλα αυτά“, είπε ο Rajiv στο Engadget. “Είναι το προφίλ σας, οι διασυνδέσεις σας και όλα αυτά που ουσιαστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε την αναζήτηση εργασίας σας“. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, το εργαλείο μπορεί να αναγνωρίσει τις δυνατότητες, τις εμπειρίες και τις αδυναμίες του χρήστη και να προτείνει βελτιώσεις στο προφίλ του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να προετοιμαστούν καλύτερα για την αναζήτηση εργασίας και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα αυτού του νέου εργαλείου είναι ότι είναι ενσωματωμένο στην πλατφόρμα, προσφέροντας άμεση και αυτόματη πρόσβαση στις πληροφορίες και τις συμβουλές.

Δείτε επίσης: Κατάχρηση των LinkedIn Smart Links για στόχευση Microsoft accounts

Προς το παρόν, η λειτουργία κυκλοφορεί σε beta έκδοση σε ένα περιορισμένο σύνολο συνδρομητών LinkedIn Premium. Ωστόσο, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη κεντρικό μέρος της υπηρεσίας της στο μέλλον. “Αυτό σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου ταξιδιού, όπου η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης είναι σύμμαχός σας σε κάθε ερώτηση και απόφαση σταδιοδρομίας“, έγραψε ο Chief Product Officer του LinkedIn, Tomer Cohen, σε μια ανάρτηση.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS