ΑρχικήinetV4 Superchargers: Η Tesla τους φέρνει στις Ηνωμένες Πολιτείες

V4 Superchargers: Η Tesla τους φέρνει στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Tesla έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη νέων V4 Superchargers της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νέα έκδοση του σταθμού φόρτισης είναι κρίσιμη για το Cybertruck και ανοίγει το δίκτυο σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε επίσης: Tesla: Τα βασικά μοντέλα της είναι πλέον φθηνότερα
V4 Superchargers

Το πρόγραμμα V4 Supercharger έχει καθυστερήσει την διεύρυνσή του. Εδώ και περίπου έναν χρόνο ακούμε για το νέο σταθμό φόρτισης, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν ενεργοποιηθεί μερικοί σταθμοί στην Ευρώπη και την Ασία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κατασκευή.

Τις τελευταίες ημέρες, πληροφορηθήκαμε για τουλάχιστον τρεις σταθμούς V4 Supercharger που είναι ήδη υπό ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από αυτούς τους σταθμούς φόρτισης, εγκαθίσταται στο Wilsonville, Oregon (εντοπίστηκε από το Tesla Motors Club, φωτογραφία από pdx_m3s).

Στο Sparks, της Νεβάδα, η Tesla αναβαθμίζει επίσης ένα σταθμό V3 Supercharger σε V4, που διαθέτουν τόσο τη νέα οθόνη πληρωμής που βλέπεται σε μερικά νέα V4 στην Ευρώπη όσο και το Magic Dock που έχει εγκατασταθεί σε μερικούς V3 Superchargers στις ΗΠΑ.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους πρώτους V4 Supercharger που θα είναι ανοιχτός για μη-Tesla ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, ένας νέος V4 Supercharger εντοπίστηκε σε κατασκευή και στο Prattville της Alabama.

Δείτε ακόμα: EEOC: Μήνυση εναντίον της Tesla για ρατσιστική συμπεριφορά σε εργαζομένους

Η Tesla δεν έχει ακόμα βάλει αυτούς τους σταθμούς σε λειτουργία, αλλά υπάρχει ένας ξεκάθαρος εκσυγχρονισμός της κατασκευής των V4 Superchargers στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νέος V4 Supercharger είναι πραγματικά σημαντικός για την επέκταση του δικτύου φόρτισης, καθώς το νέο format, το οποίο διαθέτει ένα καλώδιο που είναι 3 πόδια μακρύτερο, θα είναι κρίσιμο για την προσαρμογή της εμπειρίας φόρτισης στο Cybertruck και σε μη-Tesla ηλεκτρικά οχήματα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Έχουμε δει το Cybertruck να φορτίζεται σε V3 Superchargers και είναι εφικτό, αλλά πρέπει να παρκάρετε το φορτηγό σε σχεδόν τέλεια θέση για να φτάσετε τη θύρα φόρτισης στον συνδετήρα.

Αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα με την απόφαση της Tesla να ανοίξει το δίκτυο Supercharger σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών, τα οποία συχνά έχουν τη θύρα φόρτισης σε διάφορες θέσεις γύρω από τα οχήματά τους. Το νέο μακρύτερο καλώδιο θα διευκολύνει την υποστήριξη διαφορετικών οχημάτων, καθώς και μεγαλύτερων οχημάτων όπως το Cybertruck, που αναμένεται να κυκλοφορήσει οποιαδήποτε στιγμή.

Οι V4 Superchargers της Tesla δημιουργούν ένα νέο πρότυπο στη τεχνολογία των ηλεκτρικών φορτιστών, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. 

Δείτε επίσης: Tesla Bot Optimus: Νέο βίντεο με το ανθρωποειδές ρομπότ

Ταχύτητα φόρτισης 

Μια από τις κρίσιμες βελτιώσεις που προσφέρουν οι V4 Superchargers είναι η ταχύτητα φόρτισης. Συγκεκριμένα, οι V4 Superchargers έχουν μεγαλύτερη ικανότητα φόρτισης, κάνοντας τη διαδικασία φόρτισης σημαντικά πιο γρήγορη σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις που διαθέτει η εταιρεία. 

Προσβασιμότητα 

Επιπλέον, οι V4 Superchargers της Tesla έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα συγχρόνως. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνολική διευκόλυνση της διαδικασίας φόρτισης και την ταχύτερη ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στην καθημερινή ζωή. 

Απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες 

Οι V4 Superchargers καταφέρνουν επίσης να παρέχουν αυξημένη απόδοση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, κάτι που δεν προσφέρουν οι προηγούμενες εκδόσεις. Σε συνθήκες ακραίας θερμοκρασίας τα ψηφιακά συστήματα της Tesla ενισχύουν την απόδοση των φορτιστών V4, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο σταθερή και αξιόπιστη λειτουργία

Συμβατότητα με στανταρτ σύστημα φόρτισης 

Τέλος, οι V4 Superchargers είναι συμβατοί με το CCS (Combined Charging System) – το οποίο είναι αυξανόμενα δημοφιλές στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων – κάνοντάς τους ευέλικτους και προσφέροντάς τους προτέρημα σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις τις φορτηστές της Tesla.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS