ΑρχικήinetΟ Erdogan προσκαλεί τον Musk να φτιάξει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Ο Erdogan προσκαλεί τον Musk να φτιάξει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, προσκάλεσε τον Elon Musk να κατασκευάσει το επόμενο εργοστάσιο Tesla του στην Τουρκία, όπως αναφέρει τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας τη Δευτέρα.

Την Κυριακή, ο Erdogan συναντήθηκε με τον διευθυντή της Tesla και της SpaceX κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Turkish House στο Μανχάταν.

«Ο Erdogan κάλεσε την Tesla να ιδρύσει το έβδομο εργοστάσιό της στην Τουρκία», μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τη διεύθυνση επικοινωνιών της χώρας.

Ο Erdogan πρότεινε επίσης ευκαιρίες συνεργασίας με την αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX του Musk και το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, και προσκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο εφευρέτη στο Teknofest, το μεγαλύτερο αεροπορικό, αεροδιαστημικό και τεχνολογικό φεστιβάλ της Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως το τέλος του Οκτωβρίου φέτος.

Ο Musk απάντησε ότι ήδη αρκετοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται με την Tesla και ότι η Τουρκία “είναι ανάμεσα στους πιο σημαντικούς υποψήφιους” για το επόμενο εργοστάσιο του, γράφει η Anadolu.

Η Tesla διαθέτει έξι εργοστάσια και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό. Τον Μάιο, ο Musk δήλωσε ότι πιθανόν θα επιλέξει τον προορισμό για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αναφέρεται ότι έχει ήδη μιλήσει με αξιωματούχους της ινδικής κυβέρνησης για το άνοιγμα ενός εργοστασίου παραγωγής χαμηλού κόστους ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Erdogan και ο Musk συζήτησαν επίσης για τη συνεργασία στην τεχνητή νοημοσύνη και την Starlink, τη δορυφορική υπηρεσία internet της SpaceX. Ο Musk, όπως αναφέρεται, εξέφρασε ενδιαφέρον να λάβει τις απαραίτητες άδειες από την κυβέρνηση της Τουρκίας για να λειτουργήσει την Starlink στη χώρα των 85 εκατομμυρίων.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει εδραιώσει τον εαυτό της ως ένα σημαντικό κέντρο κατασκευής στη συμβολή της Ευρώπης και της Ασίας. Αυτή η θέση της διεθνούς πύλης προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και την ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS