ΑρχικήyoutubeAditya-L1 Ινδία: Το διαστημικό σκάφος είναι έτοιμο να εξερευνήσει τον Ήλιο

Aditya-L1 Ινδία: Το διαστημικό σκάφος είναι έτοιμο να εξερευνήσει τον Ήλιο

Το Aditya-L1, ένα ηλιακό παρατηρητήριο που λειτουργεί από τον Ινδικό Οργανισμό Διαστημικής Έρευνας (ISRO), ταξιδεύει στο διάστημα για να μελετήσει τον Ήλιο. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή της χώρας στον Ήλιο.

Το διαστημικό σκάφος της Ινδίας θα παρατηρεί τον Ήλιο με τα επτά ειδικά σχεδιασμένα επιστημονικά payloads με τα οποία είναι εξοπλισμένο. Το σκάφος θα τοποθετηθεί σε ένα σημείο στο σύστημα Γης-Ήλιου, γνωστό ως Lagrange 1, όπου οι βαρυτικές δυνάμεις του Ήλιου και της Γης βρίσκονται σε ισορροπία και έτσι το σκάφος θα μπορεί να παραμείνει σταθερό. Αυτό το σημείο βρίσκεται 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Το διαστημόπλοιο Aditya-L1 δεν θα πλησιάσει πιο κοντά στον Ήλιο, αλλά θα τον μελετήσει από αυτή την απόσταση, κατά τη διάρκεια της αποστολής του η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 5 χρόνια. Η τοποθέτηση στο σημείο Lagrange 1 θα επιτρέψει στο διαστημόπλοιο να παρατηρεί τον Ήλιο, χωρίς να επηρεάζεται από εκλείψεις και άλλα σχετικά φαινόμενα.

Δείτε επίσης: Chandrayaan-3 φεγγάρι: Οι επιστήμονες εξετάζουν τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί

Aditya-L1 Ήλιος Ινδία

Το Aditya-L1 θα διερευνήσει το ηλιακό στέμμα, την ατμόσφαιρα του ήλιου, την επιφάνειά του και τη φωτόσφαιρα. Με τα δεδομένα που θα συλλέξει, η Ινδία ελπίζει ότι θα καταφέρει να λύσει μακροχρόνια ηλιακά μυστήρια, όπως το πώς το στέμμα είναι πολύ θερμότερο από τη φωτόσφαιρα παρά το γεγονός ότι είναι περίπου 1.609 χλμ. μακριά από την κύρια πηγή θερμότητας του ήλιου.

Η εγγύτητα του διαστημικού σκάφους στη Γη θα επιτρέψει, επίσης, τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας και το πώς αντιδρά στα φορτισμένα σωματίδια που ρέουν προς τη Γη από τον ήλιο στους ηλιακούς ανέμους και στα λεγόμενα coronal mass ejections. Η ινδική αποστολή θα μελετήσει επίσης το περιβάλλον γύρω από το σημείο Lagrange 1.

Δείτε επίσης: Chandrayaan-3: Η Ινδία μετρά τη θερμοκρασία στο νότιο πόλο του φεγγαριού για πρώτη φορά

Το διαστημόπλοιο Aditya-L1 εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται ότι θα φτάσει στο σημείο Lagrange 1 σε 110 ημέρες (από την εκτόξευση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το ινδικό διαστημικό σκάφος έχει τραβήξει κάποιες εκπληκτικές εικόνες της Γης και της Σελήνης από το διάστημα, καθώς και μια selfie.

Αυτές οι εικόνες έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό τόσο στους επιστήμονες όσο και στους λάτρεις του διαστήματος. Καθώς το διαστημόπλοιο συνεχίζει το ταξίδι του προς το σημείο L1, αναμένεται να παρέχει πιο συναρπαστικές εικόνες και πολύτιμα δεδομένα, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εξερεύνησης του Ήλιου.

Δείτε επίσης: Πλανήτης παρόμοιος με τη Γη κρύβεται σε κοινή θέα στο Ηλιακό Σύστημα

Το Aditya-L1 αναμένεται να αποκαλύψει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά του Ήλιου και των ηλιακών φαινομένων. Η κατανόηση αυτή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη διαστημική πολιτική και την τεχνολογία, καθώς και στην ικανότητά μας να προβλέπουμε ηλιακά φαινόμενα.

Η Ινδία φαίνεται πως θέλει να γίνει ισχυρή δύναμη στην εξερεύνηση του διαστήματος, αν λάβουμε υπόψη και την πρόσφατη επιτυχημένη αποστολή Chandrayaan-3 στο φεγγάρι, η οποία έχει ήδη φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα.

Πηγή: www.space.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS