ΑρχικήinetStarlink και T-Mobile ξεκινούν τις δοκιμές της τεχνολογίας δορυφορικής σύνδεσης

Starlink και T-Mobile ξεκινούν τις δοκιμές της τεχνολογίας δορυφορικής σύνδεσης

Φέτος, η SpaceX και η T-Mobile θα ξεκινήσουν τη δοκιμή της επαναστατικής υπηρεσίας Starlink που θα φέρει δορυφορική συνδεσιμότητα στα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με στέλεχος της διαστημικής εταιρείας. Όπως αναφέρει το CNBC, φαίνεται ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εισόδου σε μια νέα εποχή, όπου οι “νεκρές ζώνες” της κινητής τηλεφωνίας δεν θα υπάρχουν πια.

Starlink

Το Starlink είναι μια δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία διαδικτύου που αναπτύχθηκε από τη SpaceX. Χρησιμοποιεί μια συστοιχία δορυφόρων χαμηλής γήινης τροχιάς (LEO) που επικοινωνούν με κεραίες εγκατεστημένες στις στέγες ή στους τοίχους των πελατών της. Αυτές οι κεραίες συνδέονται στη συνέχεια με τον οικιακό δρομολογητή του χρήστη και μπορούν να παρέχουν ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο έως και 1 Gbps με καθυστερήσεις μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – γεγονός που την καθιστά συγκρίσιμη με τις παραδοσιακές υπηρεσίες διαδικτύου μέσω καλωδίου ή οπτικών ινών.

Τον περασμένο Αύγουστο, η SpaceX και η T-Mobile ανακοίνωσαν την ένωσή τους με την πρόθεση να παρέχουν ολοκληρωμένη κάλυψη στις περισσότερες περιοχές της Αμερικής – ακόμη και σε εκείνες που προηγουμένως ήταν απρόσιτες από τα παραδοσιακά σήματα κινητής τηλεφωνίας. Εργαζόμαστε για την κατασκευή ενός νέου δικτύου, αξιοποιώντας τη συχνότητα της μεσαίας ζώνης 5G των δορυφόρων Starlink και της T-Mobile.

Δείτε ακόμα: Η SpaceX παρουσιάζει την υπηρεσία internet για αεροπλάνα Starlink Aviation

δορυφορικής σύνδεσης

Με πολλές εταιρείες να ανταγωνίζονται για να είναι οι πρώτες που θα προσφέρουν στους ανθρώπους κάλυψη δεδομένων στα κινητά τους τηλέφωνα, το sat-to-cell θεωρείται ως η αιχμή του δόρατος των διαστημικών υπηρεσιών συνδεσιμότητας. Το 2021, το Project Kuiper της Amazon – ένα δορυφορικό ευρυζωνικό έργο που δεν έχει ακόμη εκτοξεύσει δορυφόρους – ανακοίνωσε μια παρόμοια συνεργασία με τη Verizon. Η Apple, ο τεχνολογικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, ξεπέρασε τα όρια και μπήκε σε αυτόν τον χώρο. Για να φέρει το SOS έκτακτης ανάγκης στους χρήστες του iPhone, η εταιρεία επένδυσε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε δορυφορικό δίκτυο και επίγειους σταθμούς που παρέχονται από γνωστούς φορείς όπως η Globalstar.

Δείτε επίσης: Starlink Ουκρανία – Elon Musk: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη χώρα παρά την απώλεια χρημάτων

Άλλες εκκολαπτόμενες εταιρείες διεκδικούν επίσης μια θέση στην αγορά αυτή. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών χορήγησε πρόσφατα στην Lynk, έναν οργανισμό που προσπαθεί να επιτύχει αμφίδρομη επικοινωνία μέσω SMS από το διάστημα, την άδεια να θέσει ένα δορυφόρο σε χαμηλή γήινη τροχιά. Η AST SpaceMobile επιδιώκει να εκτοξεύσει γιγαντιαίους δορυφόρους με τη δυνατότητα να παρέχουν παγκόσμια πρόσβαση σε κυψελοειδή ευρυζωνική σύνδεση. Πέρυσι, η εταιρεία έστειλε τον πρώτο δοκιμαστικό δορυφόρο της σε τροχιά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS