ΑρχικήinetHuawei: Η Γερμανία σκέφτεται να την αποκλείσει από το δίκτυο 5G

Huawei: Η Γερμανία σκέφτεται να την αποκλείσει από το δίκτυο 5G

Η πρεσβεία της Κίνας στη Γερμανία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Βερολίνο είναι πιθανό να απαγορεύσει στη Huawei και τη ZTE να προσφέρουν τον εξοπλισμό τους για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Η χώρα παραμένει προβληματισμένη καθώς και έντονα δυσαρεστημένη με την απόφαση αυτή.

Δείτε επίσης: Το Huawei Watch Buds smartwatch γίνεται διαθέσιμο παγκόσμια

Huawei

Αυτή την εβδομάδα, το Reuters αποκάλυψε την είδηση από κυβερνητική πηγή ότι η Γερμανία ενδέχεται να απαγορεύσει εξαρτήματα κινεζικών εταιρειών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της.

Σε έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι σε ορισμένους προμηθευτές μπορεί να απαγορευτεί η παροχή βασικών εξαρτημάτων, εάν υπάρχουν υποψίες ότι είτε άμεσα είτε έμμεσα διοικούνται από την κυβέρνηση άλλου κράτους.

Σε περίπτωση που οι κανονισμοί αυτοί τεθούν σε ισχύ, τα δίκτυα ενδέχεται να πρέπει να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα εγκατεστημένο εξοπλισμό τους με εξοπλισμό που παρέχεται από άλλους προμηθευτές – αυτό ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ότι η Huawei θα μπορούσε να αποτελέσει δυνητική απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει τη Huawei ότι έχει στενούς δεσμούς με την κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό δικτύωσής της για να στείλει δεδομένα από Αμερικανούς πολίτες στις κινεζικές αρχές στο Πεκίνο.

Δείτε ακόμα: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, ZTE – Φόβοι για κατασκοπεία

Η Huawei έχει εκφράσει σθεναρά τη θέση της ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια κανενός έθνους.

5G

Το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στη Γερμανία απέρριψε με σφοδρότητα την προοπτική της Γερμανίας για τη Huawei, επιβεβαιώνοντας ότι ακολουθούσε πάντα τους γερμανικούς νόμους και κανονισμούς.

Από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να υιοθετούν σκληρή στάση απέναντι στη Huawei υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η θέση της Γερμανίας είναι αβέβαιη.

Φέτος, η χώρα δήλωσε την απροθυμία της να απαγορεύσει στην Huawei την πρόσβαση σε δίκτυα 5G. Ωστόσο, οποιαδήποτε επιλογή που έρχεται σε αντίθεση με αυτή τη δήλωση θα σηματοδοτούσε μια τεράστια αλλαγή πολιτικής. Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ και τις προσπάθειες άλλων χωρών να αποκλείσουν τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυά τους, η Γερμανία παρέμεινε αναποφάσιστη σχετικά με την απαγόρευση των προϊόντων της εν λόγω κινεζικής εταιρείας.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν τα flagships Huawei Mate 50!

Η Huawei είναι μια γιγαντιαία εταιρεία τεχνολογίας με τεράστια παρουσία σε πολλές ηπείρους, χάρη κυρίως στην εστίασή της σε ποιοτικά προϊόντα που υποστηρίζονται από ισχυρές ομάδες εξυπηρέτησης πελατών σε όλο τον κόσμο. Αλλά παρά αυτή την ιστορία επιτυχίας που προέρχεται από την Κίνα, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τους δεσμούς τους με το Πεκίνο, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κρατικά χρηματοδοτούμενη κατασκοπεία ή επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον άλλων χωρών

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS