ΑρχικήHow ToΠώς να μοιραστείτε την οθόνη σας χρησιμοποιώντας το WhatsApp

Πώς να μοιραστείτε την οθόνη σας χρησιμοποιώντας το WhatsApp

Η κοινή χρήση οθόνης είναι μια χρήσιμη δυνατότητα όταν θέλετε να καθοδηγήσετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας σε ένα πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης, αλλά πρέπει να δείτε την οθόνη του σε δράση. Μια λειτουργία του WhatsApp που εισήχθη το 2023 σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη σας απευθείας από την εφαρμογή συνομιλίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης στο WhatsApp για Android

Η κοινή χρήση οθόνης στο WhatsApp για Android μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο κατά τη διάρκεια μιας ενεργής βιντεοκλήσης. Για να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο χρήστες βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp.

Ανοίξτε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας και ξεκινήστε μια βιντεοκλήση με την επαφή σας.

Θα παρατηρήσετε ένα εικονίδιο κοινής χρήσης οθόνης στη γραμμή πλοήγησης στο κάτω άκρο της οθόνης. Τοποθετημένο δεύτερο από αριστερά, το εικονίδιο μοιάζει με οθόνη τηλεφώνου με ένα βέλος που δείχνει προς τα έξω.

Πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης οθόνης.

Τώρα θα σας ζητηθεί ότι το WhatsApp θα ξεκινήσει την εγγραφή ή τη μετάδοση βίντεο από το τηλέφωνό σας. Η προειδοποίηση θα σας ενημερώσει περαιτέρω ότι το WhatsApp θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρήστη και των κωδικών πρόσβασης. Πατήστε το κουμπί Start now για να ξεκινήσετε την κοινή χρήση της οθόνης σας.

Σύρετε προς τα επάνω και πλοηγηθείτε στο τηλέφωνό σας για να εμφανίσετε την αρχική οθόνη σας ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μέσω της κοινής χρήσης οθόνης. Το WhatsApp θα συνεχίσει να μοιράζεται την οθόνη σας με το άλλο άτομο όσο η κλήση είναι ενεργή. Για να σταματήσετε την κοινή χρήση οθόνης στο WhatsApp, επιστρέψτε στην κλήση. Τώρα πατήστε το κουμπί που λέει Stop sharing και η κλήση σας θα επιστρέψει σε μια τυπική βιντεοκλήση.

Πώς να κάνετε κοινή χρήση οθόνης χρησιμοποιώντας το WhatsApp σε ένα iPhone

Η κοινή χρήση οθόνης στο WhatsApp χρησιμοποιώντας ένα iPhone ακολουθεί μια πολύ παρόμοια διαδικασία. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο αφού ενεργοποιήσετε μια βιντεοκλήση με μια επαφή. Μόλις πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση με μια επαφή, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης οθόνης στην κάτω γραμμή. Το εικονίδιο μοιάζει με οθόνη υπολογιστή με ένα άτομο στη γωνία.

Το WhatsApp θα σας προειδοποιήσει ότι όλα τα περιεχόμενα στην οθόνη σας, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρήστη και των κωδικών πρόσβασης, θα είναι ορατά στην επαφή σας που μπορεί να δει την οθόνη σας. Για να ξεκινήσετε τη μετάδοση, πατήστε το κουμπί Start Broadcast.

Μπορείτε εύκολα να σύρετε προς τα πάνω και να μετακινηθείτε στη διεπαφή σας από εδώ ή να εισέλθετε σε άλλες εφαρμογές. Το iPhone θα συνεχίσει να μεταδίδει την οθόνη σας στις επαφές σας μέσω WhatsApp. Για να τερματίσετε τη μετάδοση, πατήστε το κουμπί Stop Sharing εντός της κλήσης που βρίσκεται σε εξέλιξη πατώντας το εικονίδιο WhatsApp.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS