ΑρχικήUpdatesWindows 11: Βελτίωση ρυθμού ανανέωσης

Windows 11: Βελτίωση ρυθμού ανανέωσης

Τα Windows 11 αποκτούν βελτιώσεις στους ρυθμούς ανανέωσης και θα μπορούν σύντομα να προσαρμόζονται δυναμικά με βάση το πόσες οθόνες έχει ο κάθε χρήστης.

Η Microsoft καθιστά πολύ πιο βολική τη χρήση πολλαπλών οθονών, καθώς ο ρυθμός ανανέωσης με τα Windows 11, θα είναι υψηλός. Τα Windows 11 δοκιμάζονται ήδη με μία ενημέρωση που προσαρμόζει αυτόματα τους ρυθμούς ανανέωσης σε πολλές οθόνες, ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται, κάτι που θα βελτιώσει την κατανάλωση ενέργειας και θα μπορεί ακόμη και να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες GPU να εμφανίζουν τους θαυμαστές τους πιο σπάνια.

«Έχουμε βελτιώσει τη λογική του ρυθμού ανανέωσης για να επιτρέπουμε διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης σε διαφορετικές οθόνες, ανάλογα με τον ρυθμό ανανέωσης για κάθε οθόνη και το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην εκάστοτε οθόνη», εξηγεί η Microsoft σε ένα ιστολόγιο του Windows Insider την περασμένη εβδομάδα, που εντοπίστηκε από το Neowin. «Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο στην εκτέλεση πολλαπλών εργασιών που εξαρτάται από τον ρυθμό ανανέωσης, όπως το να παίζετε ένα παιχνίδι και να παρακολουθείτε ένα βίντεο ταυτόχρονα.»

Δείτε επίσης: Windows 11: Η ενημέρωση 23H2 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Η χρήση πολλαπλών οθονών υψηλού ρυθμού ανανέωσης, αυξάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους την κατανάλωση ενέργειας της GPU. Οι κάρτες Founders Edition της σειράς Nvidia RTX 30 και 40, διαθέτουν τη λειτουργία RPM, η οποία κρατάει τους ανεμιστήρες στο μηδέν ακόμα και όταν παρακολουθείτε βίντεο σε μία μόνο οθόνη. Εάν προσθέσετε μια δεύτερη οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης, αυτό συχνά απενεργοποιεί τη λειτουργία μηδενικού RPM και σημαίνει ότι η GPU “δίνει εντολή” στους ανεμιστήρες της να περιστρέφονται, αν έχετε και τις δύο οθόνες σε υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης.

Η ενημέρωση της Microsoft σημαίνει ότι αυτές οι συγκεκριμένες GPU θα διατηρούν τη λειτουργία μηδενικού RPM, αλλά θα αλλάζουν μόνο υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης σε διαφορετικές οθόνες, ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται. Η λύση αυτή τη στιγμή για να διατηρήσετε τη λειτουργία “zeroRPMmode” σε πολλές οθόνες είναι να μειώσετε με χειροκίνητο τρόπο τον ρυθμό ανανέωσης της δευτερεύουσας οθόνης.

Microsoft- Windows 11

Οι τελευταίες εκδόσεις των Windows 11 μέσω του Canary Channel περιλαμβάνουν επίσης βελτιώσεις Dynamic Refresh Rate (DRR) για φορητούς υπολογιστές. Εάν η εξοικονόμηση μπαταρίας είναι ενεργοποιημένη, τότε τα Windows 11 θα μειώσουν τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης ενός φορητού υπολογιστή μέχρι να απενεργοποιηθεί η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας.

Η Microsoft δοκιμάζει αυτή τη στιγμή αυτές τις βελτιώσεις ρυθμού ανανέωσης στις εκδόσεις των Windows 11 και θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες των Windows 11 τους επόμενους μήνες.

Πηγή: www.theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS