ΑρχικήyoutubeΥποβρύχιο Titan: Θα βρεθεί ποτέ κάποιο ίχνος των επιβατών;

Υποβρύχιο Titan: Θα βρεθεί ποτέ κάποιο ίχνος των επιβατών;

Ένας ειδικός σε υποβρύχια αποκάλυψε τη μοίρα των πέντε ανθρώπων που χάθηκαν στο υποβρύχιο Titan, το οποίο καταστράφηκε ενώ ταξίδευε προς το ναυάγιο του Τιτανικού, λέγοντας ότι πιθανότατα έγιναν σκόνη στις τελευταίες τους στιγμές.

Δείτε επίσης: Τιτανικός – υποβρύχιο Titan έκρηξη: Το χρονικό της μοιραίας αποστολής

υποβρύχιο Titan

Ο Ofer Ketter, ειδικός στα υποβρύχια και συνιδρυτής της εταιρείας Sub-Merge, δήλωσε στη New York Post πως η δύναμη της έκρηξης θα είχε αμέσως μετατρέψει μέρη του υποβρυχίου σε κόκκους σκόνης, όπως και τους επιβαίνοντες.

«Για μένα, είναι απολύτως λογικό ότι ο θάλαμος πίεσης στον οποίο βρίσκονταν οι επιβάτες, δεν άντεξε την πίεση λόγω του υλικού από το οποίο κατασκευάστηκε», είπε.

«Και έτσι έσκασε και έγινε σκόνη. Οτιδήποτε ήταν κατασκευασμένο από τιτάνιο ή ίσως από άλλου είδους χάλυβα, επέζησε και αυτό ήταν που βρέθηκε».

Ο Ketter είπε ότι οι πέντε του υποβρυχίου Titan δεν υπέφεραν, καθώς η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Τα σχόλια του αφορούν την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα (22 Ιουνίου), όπου δήλωσε ότι η ανάκτηση των σορών θα ήταν απίστευτα δύσκολη.

Δείτε ακόμα: Τιτανικός υποβρύχιο: Εντοπίστηκαν θόρυβοι – Υπάρχει ελπίδα;

Τιτανικός

Οι ερευνητές του Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά (TSB) ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξερράγη το υποβρύχιο Titan, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας δολιοφθοράς.

Στο Polar Prince, το μητρικό σκάφος, επιβιβάστηκαν ήδη άνθρωποι στο λιμάνι του St John’s στη Νέα Γη. Αυτοί θα εξετάσουν τις ηχογραφήσεις και άλλα δεδομένα από το υποβρύχιο Titan για να καταλάβουν πώς συνέβη η τραγωδία, σύμφωνα με το CNN.

Η πρόεδρος της TSB, Kathy Fox, δήλωσε στο πρακτορείο πως η υπηρεσία θα συλλέξει αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσει τα αίτια του περιστατικού και για να ανακαλύψει τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα επανάληψης ανάλογων συμβάντων στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Νέες 3D σαρώσεις δείχνουν το ναυάγιο με λεπτομέρειες

Πρόσθεσε ότι η TSB θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες και θα μοιραστεί τα δεδομένα που συλλέγει, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει το τι συνέβη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS