ΑρχικήsecurityDes Moines: Η μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της Αϊόβα έπεσε θύμα ransomware

Des Moines: Η μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της Αϊόβα έπεσε θύμα ransomware

Τα δημόσια σχολεία της μεγαλύτερης σχολικής περιφέρειας της Αϊόβα, της Des Moines, ανακοίνωσαν πως ένα περιστατικό ransomware ήταν υπεύθυνο για την απόσυρση όλων των δικτυωμένων συστημάτων τους στις 9 Ιανουαρίου 2023.

Δείτε επίσης: Rochester: Τα σχολεία επιβεβαιώνουν ότι δέχτηκαν επίθεση ransomware
Des Moines

Παρόλο που η σχολική περιφέρεια έλαβε αίτημα για λύτρα μετά την επίθεση από μια ανώνυμη ομάδα ransomware, δεν έχει καταβάλει ακόμα τα λύτρα. Σχεδόν 6.700 άτομα που επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων θα λάβουν αυτήν την εβδομάδα λεπτομέρειες σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα που εκτέθηκαν.

Η κυβερνοεπίθεση εναντίον του DMPS περιλάμβανε αίτημα λύτρων. Δεν καταβλήθηκαν ούτε θα καταβληθούν λύτρα ως απάντηση σε αυτήν την επίθεση με βάση τις συμβουλές των ειδικών μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και προς το συμφέρον της σχολικής περιφέρειας και της κοινότητας“, είπε η σχολική περιφέρεια Des Moines .

Ως προληπτικό μέτρο, προσφέρονται σε άτομα που ενδέχεται να επηρεαστούν δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων. Η επιστολή περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τους παραλήπτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τοποθετήσουν μια ειδοποίηση απάτης στο πιστωτικό τους αρχείο, να παγώσουν την ασφάλεια στο πιστωτικό τους αρχείο και να αποκτήσουν δωρεάν πιστωτική έκθεση.

Δείτε ακόμα: Τα σχολεία της κομητείας Jefferson εξακολουθούν να είναι offline μετά την επίθεση ransomware

ransomware

Λόγω του περιστατικού ransomware που συνέβη τον Ιανουάριο, η σχολική περιοχή ακύρωσε όλα τα μαθήματα από τις 10 Ιανουαρίου για αρκετές ημέρες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας του συμβάντος, οι υπηρεσίες Διαδικτύου και δικτύου ήταν εκτός σύνδεσης.

Το σύστημα Δημόσιων Σχολείων του Des Moines έχει περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους και πάνω από 31.000 μαθητές και καλύπτει την ηλικιακή περίοδο από προσχολική ηλικία έως το γυμνάσιο με περισσότερα από 60 σχολεία.

Στην Αϊόβα, διάφορες σχολικές περιφέρειες, όπως η Cedar Rapids, η Davenport και η Linn-Mar, επλήγησαν από ransomware πέρυσι, σύμφωνα με αναφορά του Des Moines Register. Πρόσφατα, ο Brett Callow, αναλυτής απειλών της Emsisoft, ανέφερε ότι ομάδες ransomware έχουν επιτεθεί σε τουλάχιστον 37 σχολικές περιοχές K-12 στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του έτους.

Η Emsisoft αναφέρει ότι το 2022 πραγματοποιήθηκαν 89 επιθέσεις ransomware σε οργανισμούς του τομέα της εκπαίδευσης στις Η.Π.Α. Από αυτές, 44 επιθέσεις στόχευσαν πανεπιστήμια και κολέγια, ενώ οι 45 επιθέσεις είχαν στόχο σχολικές περιοχές. Σε τουλάχιστον 58 από αυτά τα περιστατικά, οι δράστες κατάφεραν επίσης να παρεισφρήσουν στα δίκτυα των θυμάτων και να κλέψουν τα δεδομένα τους.

Δείτε επίσης: Σιάτλ: Σχολεία μηνύουν TikTok, Facebook, Instagram και Snapchat

Οι επιθέσεις σε σχολικά ιδρύματα έχουν επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά τους, πράγμα που έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις μαθημάτων, διακοπή εξετάσεων και περιορισμό στην πρόσβαση σε δεδομένα και δίκτυα. Επιπλέον, οι δράστες έχουν παραβιάσει προσωπικές πληροφορίες μαθητών και σχολικού προσωπικού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS