ΑρχικήinetΓαλλία: Θέλει να πείσει τον Musk να φτιάξει Tesla Gigafactory στη χώρα

Γαλλία: Θέλει να πείσει τον Musk να φτιάξει Tesla Gigafactory στη χώρα

Λέγεται ότι η Γαλλία προσπαθεί να πείσει τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk να κατασκευάσει το επόμενο Gigafactory της Tesla στη χώρα.

Tesla Gigafactory Γαλλία

Αυτά σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ψηφιακών υπηρεσιών της χώρας, Jean-Noel Barrot, στο CNBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιθυμία για επενδύσεις της Tesla στη Γαλλία έρχεται λίγο μετά τις απειλές του υπουργού ότι το Twitter που ανήκει, επίσης, στον Elon Musk, μπορεί να μπλοκαριστεί στην Ευρώπη, εάν δεν συμμορφωθεί με τον επερχόμενο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε επίσης: Οδηγός Tesla λέει ότι το αυτοκίνητο έπεσε σε δέντρο ενώ βρισκόταν σε “self-driving mode”

Θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο (Gigafactory) Tesla στη Γαλλία. Έχει γίνει πολλή προσπάθεια και (έχει δοθεί) ενέργεια για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και ότι αυτό μπορεί να συμβεί“, είπε ο Jean-Noel Barrot στο συνέδριο Viva Tech στο Παρίσι.

Η Γαλλία θέλει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος.

Έχουμε επίσης επενδύσει σε έναν… ολόκληρο τομέα ηλεκτρικών μπαταριών, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε ότι η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατό μέρος στην Ευρώπη για να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla“, είπε ο Barrot.

Ο Barrot είπε, μάλιστα, ότι ο Musk είναι “μεγάλος εφευρέτης, πιθανώς ένας από τους σπουδαιότερους των αρχών αυτού του αιώνα“.

Ο Elon Musk αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή στο Viva Tech – ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά συνέδρια της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση θα έχει επίσης ισχυρή παρουσία.

Δείτε επίσης: Οδηγοί Ford EV θα έχουν σύντομα πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla

Είναι γνωστό ότι ο Musk αναζητά μια νέα τοποθεσία για ένα νέο Tesla Gigafactory. Προς το παρόν, η εταιρεία διαθέτει ήδη τρία μεγάλα εργοστάσια στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα. Η Γαλλία είχε προσπαθήσει και προηγουμένως να πείσει τον Musk να κατασκευάσει ένα Gigafactory στη χώρα, αλλά ο επιχειρηματίας επέλεξε τη Γερμανία.

Πάντως, σε μια συνάντησή του με τον Macron στις 15 Μαΐου, ο Musk δήλωσε ότι ήταν βέβαιος ότι η Tesla θα έκανε “σημαντικές επενδύσεις” στη Γαλλία στο μέλλον.

Τι γίνεται με το Twitter;

Η προσπάθεια του Barrot να προσελκύσει την Tesla και τον Musk έρχεται σε έντονη αντίθεση με τα σκληρά του λόγια για το Twitter που ανήκει, επίσης, στον δισεκατομμυριούχο.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός είπε ότι η εφαρμογή θα απαγορευτεί στην ΕΕ, εάν δεν ακολουθήσει τον επερχόμενο νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες που θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο. Ο νόμος θα αναγκάσει τις τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, να προσέχουν περισσότερο σχετικά με παράνομο περιεχόμενο και παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους. Διαφορετικά, οι εταιρείες θα λάβουν πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Elon Musk Γαλλία
Γαλλία: Θέλει να πείσει τον Musk να φτιάξει Tesla Gigafactory στη χώρα

Δείτε επίσης: Tesla Bot / Optimus: Νέες εικόνες του ανθρωποειδούς ρομπότ

Θα υπάρξει τεράστιος έλεγχος από την Επιτροπή της ΕΕ… για τις ενέργειες που πρόκειται να λάβει το Twitter για να ανταποκριθεί σε αυτές τις νέες υποχρεώσεις. Εάν το Twitter δεν συμμορφωθεί με αυτές τις υποχρεώσεις, το Twitter θα αντιμετωπίσει κυρώσεις έως και 6% των παγκόσμιων πωλήσεων… Σε περίπτωση που αυτές οι αδυναμίες συμμόρφωσης δεν… διορθωθούν, θα πρέπει να αποχωρήσουν από την ΕΕ“.

Μάλιστα, ο Barrot είχε πει: “Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αυτό που είδαμε δεν είναι καθησυχαστικό ως προς την ικανότητα του Twitter να συμμορφώνεται με αυτούς τους νέους κανόνες“, αν και δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS