ΑρχικήgamingSteam: Αναβαθμίστηκε και έχει νέο look

Steam: Αναβαθμίστηκε και έχει νέο look

Steam

Αισθάνεστε ότι ο desktop client του Steam είχε καθυστερήσει πολύ για μια σημαντική αναβάθμιση; Το ίδιο και η Valve. Χτες η εταιρεία κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση για την πλατφόρμα που περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που δοκίμαζε στο κανάλι beta της εφαρμογής. Ο πιο πρόσφατος client διαθέτει ενημερωμένες γραμματοσειρές και μενού, ένα αναθεωρημένο σύστημα ειδοποιήσεων και ένα επανασχεδιασμένο overlay in-game. Ακόμα καλύτερα, η Valve λέει ότι η πλατφόρμα έχει ανακατασκευαστεί με ένα εντελώς νέο πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα χαρακτηριστικά να αποστέλλονται ταυτόχρονα σε όλες τις εκδόσεις του Steam.

Δείτε επίσης: Η Valve μηνύεται για το Steam Deck και το Valve Index

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ενσωματώθηκαν στο desktop client είναι ήδη διαθέσιμα και στο Steam Deck. Συγκεκριμένα, η Valve αναφέρθηκε στο ανανεωμένο in-game overlay του client  – εκτός από μια νέα διεπαφή και μια πιο ευέλικτη γραμμή εργαλείων, οι παίκτες έχουν τώρα πρόσβαση σε ένα νέο εργαλείο σημειώσεων που συγχρονίζεται σε όλους τους υπολογιστές. Χάρη στο νέο πλαίσιο, αυτή η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη ταυτόχρονα στην επιφάνεια εργασίας και στο Steam Deck. Το overlay διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία “καρφίτσας” που θα επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν αυτό το εργαλείο σημειώσεων (ή οποιοδήποτε άλλο παράθυρο από το περιβάλλον εργασίας του παιχνιδιού) ορατό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η Valve προσπαθεί επίσης να καθαρίσει τις ειδοποιήσεις του client. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα πρέπει πλέον να εμφανίζονται μόνο οι πιο πρόσφατες και σχετικές ειδοποιήσεις και θα ζητείται από τους χρήστες να κάνουν κλικ για να δουν μια πλήρη ιστορική προβολή. Οι χρήστες θα πρέπει να δουν μικρές ενημερώσεις και στον υπόλοιπο client, όπως ενημερωμένο κείμενο διαλόγου, νέες γραμματοσειρές και βελτιωμένα χρώματα.

Πρόταση: Το Steam αποκτάει GameCube και Nintendo Wii Emulator

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι ωραία, αλλά η Valve φαίνεται να είναι πιο περήφανη για τις βελτιώσεις που έκανε στο εσωτερικό της. Εκτός από το νέο πλαίσιο, η εταιρεία αναφέρει ότι ενεργοποίησε την επιτάχυνση υλικού για τους χρήστες Mac και Linux, προσφέροντας μια πιο ομαλή εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες.

Τέλος, η ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει το τέλος της παραδοσιακής λειτουργίας Steam Big Picture. Ανάμεσα στον μακρύ κατάλογο των διορθώσεων σφαλμάτων του client υπάρχει η σημείωση ότι η ρύθμιση της γραμμής εντολών για την ενεργοποίηση του “oldbigpicture” έχει αφαιρεθεί.

Η νέα ενημερωμένη έκδοση του Steam Client είναι διαθέσιμη για λήψη τώρα. Δείτε τις πλήρεις σημειώσεις του patch για λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Steam: Μπορείτε να καρφιτσώσετε pin to-do λίστες σε κάθε παιχνίδι

πηγή πληροφοριών:engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS