ΑρχικήinetRocket Lab: Καθυστερεί την αποστολή του ατμοσφαιρικού ανιχνευτή στην Αφροδίτη

Rocket Lab: Καθυστερεί την αποστολή του ατμοσφαιρικού ανιχνευτή στην Αφροδίτη

Πέρυσι, η Rocket Lab ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια φιλόδοξη αποστολή, στέλνοντας έναν μικρό ανιχνευτή στην Αφροδίτη με σκοπό να αναζητήσει οργανικά μόρια στην ατμόσφαιρά της. Σύμφωνα με το TechCrunch, η εκτόξευση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 από την Rocket Lab δεν είναι πλέον στα σχέδια της εταιρείας. Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει νέα ημερομηνία, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2022 αναφέρει ότι υπάρχει ένα εφεδρικό παράθυρο εκκίνησης που θα είναι διαθέσιμο τον Ιανουάριο του 2025.

Δείτε επίσης: Αφροδίτη: Νέος χάρτης απεικονίζει 85.000 ηφαίστεια!

Rocket Lab

Μέχρι τώρα, οι λεπτομέρειες της νέας αποστολής παρέμειναν απόρρητες, ωστόσο φαίνεται πως είναι αρκετά φιλόδοξη. Η Rocket Lab σχεδιάζει να στείλει έναν μικρό ανιχνευτή στο στρώμα νεφών της Αφροδίτης, χρησιμοποιώντας τον ενισχυτή ηλεκτρονίων και το διαστημικό σκάφος Photon. Αυτός ο ανιχνευτής θα σταλεί περίπου 30-37 μίλια πάνω από την Αφροδίτη, όπου οι θερμοκρασίες είναι παρόμοιες με τη Γη. Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου του πλανήτη, οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια έχουν αυξηθεί πάνω από τους 482 βαθμούς κελσίου και η πίεση στα υψηλά επίπεδα φτάνει τις 75 γήινες ατμόσφαιρες.

Δείτε ακόμα: NASA: Θα εξερευνήσει την Αφροδίτη με ένα αερόστατο

Όταν φτάσες εκεί, ο μικροσκοπικός ανιχνευτής που έχει διάμετρο 40 εκατοστά, θα ψάξει για οργανικά μόρια ή άλλα σημάδια ότι η ατμόσφαιρα μπορεί να υποστηρίξει ζωή. Το 2020, η Αφροδίτη έγινε αντικείμενο επικαιρότητας μετά τη δήλωση των ερευνητών ότι εντόπισαν σημάδια φωσφίνης, μιας χημικής ουσίας που συνήθως παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς. Παρόλο που ήταν αμφιλεγόμενα, τα ευρήματα προκάλεσαν ένα νέο ενδιαφέρον για την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης ως πιθανή πηγή ζωής. Η αποστολή του Rocket Lab επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτό.

Αφροδίτη

Δείτε επίσης: Η θερμότητα της Αφροδίτης προκαλεί ανέμους στην ατμόσφαιρα

Επίσης είναι ένας τρόπος για να παρουσιάσει η εταιρεία το διαστημικό σκάφος Photon το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ταξιδέψει από τη Γη στη Σελήνη και τον Άρη. Πέρυσι, η Rocket Lab εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή CAPSTONE της NASA, κατά την οποία εκτοξεύτηκε το Photon. Η αποστολή σχεδιάστηκε για να επαληθευθεί η τροχιακή σταθερότητα του σχεδιαζόμενου διαστημικού σταθμού Lunar Gateway. Ο δορυφόρος της Σελήνης κινήθηκε σε τροχιά για σχεδόν έξι μήνες και στη συνέχεια πέταξε σε απόσταση 1.000 μιλίων από τον Βόρειο Πόλο της Σελήνης σε μια σχεδόν ευθύγραμμη τροχιά φωτοστέφανου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS