ΑρχικήsecurityΟι IT pros έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να εντοπίζουν...

Οι IT pros έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να εντοπίζουν επιθέσεις malware

Οι επαγγελματίες IT είναι υπερβολικά σίγουροι για την ικανότητά τους να εντοπίζουν και να αποκαθιστούν επιθέσεις malware.

Δείτε επίσης: Harvard Pilgrim Health Care: Η πρόσφατη ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

επιθέσεις malware
Οι IT pros έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να εντοπίζουν επιθέσεις malware

Όσον αφορά τον εντοπισμό και την αποκατάσταση επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού, πολλοί επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με την έκθεση Ransomware 2023 της Cybersecurity Insiders και της BullWall.

Δείτε επίσης: Το νέο zero-day MOVEit Transfer αξιοποιείται μαζικά σε επιθέσεις κλοπής δεδομένων

Όσον αφορά την ανίχνευση επιθέσεων, το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει εσφαλμένα ότι η λύση ασφάλειας endpoint μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τους διακομιστές τους από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Υπάρχει επίσης σημαντικό χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ ανίχνευσης και αποκατάστασης, με το 76% να δηλώνει ότι είναι σίγουρο για την ικανότητα του οργανισμού να αποτρέψει μια επίθεση, αλλά μόνο το 35% να δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα αποκατάστασης του ransomware αφού αυτό κλειδώσει ή κρυπτογραφήσει δεδομένα μέσα στα συστήματά τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι προσδοκίες για το χρόνο ανάκαμψης ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, με το 35% να δηλώνει ότι πιστεύει ότι μπορεί να ανακάμψει από μια επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες, παρόλο που οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος όρος είναι εβδομάδες ή μήνες. Η συντριπτική πλειοψηφία (79%) δηλώνει ότι μια απειλή είναι μέτρια έως εξαιρετικά πιθανό να συμβεί στον οργανισμό τους μέσα στον επόμενο χρόνο.

Οι ερωτηθέντες είδαν επίσης τα δεδομένα τους σε κίνδυνο, με το 69% να αναφέρει ότι οι οικονομικές πληροφορίες κινδυνεύουν, το 61% να λέει ότι οι πληροφορίες πελατών κινδυνεύουν και το 56% να λέει ότι οι πληροφορίες των εργαζομένων κινδυνεύουν. Σε περίπτωση που χτυπηθούν από ransomware, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν ο χρόνος διακοπής λειτουργίας (82%), οι οικονομικές απώλειες (75%) και η βλάβη της φήμης (68%).

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε exploit για RCE flaw στη δημοφιλή βιβλιοθήκη ReportLab PDF

Οι IT pros έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να εντοπίζουν επιθέσεις malware

Πέρυσι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο στις ΗΠΑ σημειώθηκαν πάνω από 217 εκατομμύρια επιθέσεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 435 επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας από τους τομείς της τεχνολογίας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της φαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του λιανικού εμπορίου, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων τομέων.

Πηγή πληροφοριών: medicaleconomics.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS