ΑρχικήsecurityΟι επιθέσεις malware αυξάνονται στο λιανικό εμπόριο

Οι επιθέσεις malware αυξάνονται στο λιανικό εμπόριο

Οργανισμοί και πελάτες στον τομέα του λιανικού εμπορίου αποτελούν ολοένα και πιο δημοφιλείς στόχους για επιθέσεις malware, λόγω των πολύτιμων δεδομένων όπως οι λεπτομέρειες πληρωμής που είναι εύκολα προσβάσιμες.

Δείτε επίσης: Calendly Link διαδίδουν malware σε συσκευές Mac

επιθέσεις malware λιανικό εμπόριο

Ωστόσο, με τη δημοτικότητα του στον κλάδο, το WhatsApp αναμένεται να γίνει ένας σημαντικός παράγοντας ανησυχίας για τους εμπόρους που επιθυμούν να παραμείνουν ασφαλείς, σύμφωνα με έκθεση του Netskope Threat Labs.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα botnets του IoT, τα εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης και οι infostealers ήταν οι κύριες επιθέσεις malware που χρησιμοποίησαν οι χάκερ στις εκστρατείες τους εναντίον των στόχων του λιανικού εμπορίου.

Απροσδόκητα αποτελέσματα

Η πιο δημοφιλής οικογένεια ήταν το botnet Mirai, όπως αναφέρθηκε, καθώς αυτό το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε σε αμέτρητες συσκευές δικτύωσης που λειτουργούσαν με Linux (σκεφτείτε δρομολογητές, κάμερες κλπ.) στο λιανικό εμπόριο. Επιπλέον, ο πηγαίος κώδικας του Mirai διέρρευσε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μια πληθώρα νέων παραλλαγών. Όλες αυτές θεωρούνται σημαντικός κίνδυνος για το λιανικό τομέα.

Επίσης, η Netskope προειδοποίησε για το WhatsApp. Αυτή η εφαρμογή επικοινωνίας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον κλάδο της λιανικής – τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με άλλες βιομηχανίες (14% σε σχέση με 5,8%), τόσο ως προς τη μέση χρήση όσο και σε λήψεις. Ωστόσο, το WhatsApp δεν αναφέρθηκε μεταξύ των τρεχουσών κορυφαίων εφαρμογών για λήψεις κακόβουλου λογισμικού.

Δείτε ακόμα: Το FBot malware στοχεύει cloud υπηρεσίες

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό είναι πιθανό να αλλάξει, καθώς οι hackers αντιλαμβάνονται τη δημοτικότητα της εφαρμογής στο λιανικό εμπόριο και το σημαντικό διάνυσμα επίθεσης που μπορεί να προσφέρει για την διάδοση malware.

Κοινωνικές εφαρμογές όπως το Χ (12%), το Facebook (10%) και το Instagram (1,5%) για αναρτήσεις) ήταν πιο δημοφιλείς στον κλάδο της λιανικής πώλησης συγκριτικά με άλλους κλάδους.

Για τον Paolo Passeri, Ειδικό Κυβερνο-Πληροφοριών στην Netskope, τα ευρήματα ήταν “έκπληξη”. “Το Mirai δεν είναι μια ιδιαίτερα πρόσφατη απειλή, και από την ανακάλυψή του το 2016, υπάρχουν πλέον πολλαπλές παραλλαγές που χρησιμοποιούνται σήμερα. Το γεγονός ότι οι επιτιθέμενοι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν για να επιτεθούν σε συσκευές IoT δείχνει ότι πολλές οργανώσεις συνεχίζουν να παραβλέπουν επικίνδυνα την ασφάλεια των συσκευών τους που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Η Netskope δημιούργησε την έκθεσή της χρησιμοποιώντας ανώνυμα δεδομένα από περίπου 2.500 πελάτες του κλάδου λιανικής που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Δείτε επίσης: Οι εφαρμογές πληρωμών κινδυνεύουν από Malware επιθέσεις!

Ποιες είναι οι σύγχρονες μέθοδοι προστασίας από malware;

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας από επιθέσεις malware, όπως αυτές που επηρεάζουν το λιανικό εμπόριο, είναι η χρήση ενός αξιόπιστου λογισμικού antimalware. Αυτά τα προγράμματα σαρώνουν τακτικά τον υπολογιστή σας για να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν τυχόν επιθετικό λογισμικό. Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών σας είναι επίσης κρίσιμη. Η χρήση ενός προγράμματος διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών. Η εκπαίδευση στην ασφάλεια των πληροφοριών είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Η κατανόηση των τρόπων με τους οποίους το malware μπορεί να εισέλθει στο σύστημά σας, όπως μέσω phishing emails ή κακόβουλων ιστοσελίδων, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις επιθέσεις. Τέλος, η χρήση ενός δικτύου VPN μπορεί να προστατεύσει την επικοινωνία σας από την παρακολούθηση και την κατάχρηση από κακόβουλους χρήστες.

Πηγή: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS