ΑρχικήsecurityΟι χάκερ Anonymous Sudan επιτέθηκαν στα site των Γαλλικών αεροδρομίων

Οι χάκερ Anonymous Sudan επιτέθηκαν στα site των Γαλλικών αεροδρομίων

Οι χάκερ Anonymous Sudan που συνδέονται με το Κρεμλίνο εξαπέλυσαν πρόσφατα κυβερνοεπίθεση εναντίον γαλλικών αεροδρομίων, αναδεικνύοντας την κακόβουλη πρόθεσή τους να διαταράξουν τις υποδομές μεταφορών της χώρας.

Anonymous Sudan

Την Τετάρτη, πέντε γαλλικά αεροδρόμια δέχθηκαν επιθέσεις distributed denial of service (DDoS) που προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή λειτουργίας τριών από τους ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Στη Βουλγαρία, τα ρωσικά τρολ κερδίζουν τον πόλεμο της πληροφορίας

Την περασμένη Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, οι ιστότοποι των αεροδρομίων Paris, Paris-Vatry, Bordeaux, Lyon και Marseille τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τους Anonymous Sudan. Οι χάκερ φέρεται να πραγματοποίησαν «συλλογικές επιθέσεις κορεσμού υπηρεσιών», οι οποίες κατέκλυσαν και έριξαν τους servers σε τρία αεροδρόμια. Παρόλο που φαίνεται ότι οι κανονικές λειτουργίες επανήλθαν, οι υποψίες συνεχίζουν να ελλοχεύουν σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από αυτή την κακόβουλη επίθεση.

Οι Anonymous Sudan δήλωσαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Telegram, μια πλατφόρμα που προτιμούν οι κυβερνοεγκληματίες. Το ειδησεογραφικό Gearrice κατάφερε να επικοινωνήσει με τους χακτιβιστές και πήρε μια εξήγηση για τον λόγο που συνέβη αυτό – σε αντίποινα για τα σκίτσα του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν πριν χρόνια. Ενώ στοχοποιούν σκανδιναβικές χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία που πρόσφατα δημοσίευσαν παρόμοια σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ- είναι αρκετά περίεργο ότι τα γαλλικά αεροδρόμια έχουν γίνει τώρα ο τελευταίος τους στόχος.

Δείτε επίσης: Οι zero-day επιθέσεις Fortinet συνδέονται με Κινέζους χάκερ

Οι Anonymous Sudan ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν στα γαλλικά αεροδρόμια ως εκδίκηση για τα σκίτσα

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι Anonymous Sudan έχει στενή σχέση με τη Ρωσία. Η ομάδα του Numerama επικοινώνησε με τους χάκερ και το επιβεβαίωσαν: “Η Ρωσία μας βοήθησε στο παρελθόν, οπότε τους βοηθάμε και εμείς με το να είμαστε μέρος της ομάδας Killnet“. Ήταν ανυποχώρητοι σε αυτό το σημείο: αν συμβεί μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο, θα σταθούν πίσω από το Κρεμλίνο και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσουν να νικήσει.

Δείτε επίσης: Το κινεζικό SilkLoader malware πωλείται σε Ρώσους hackers

Παρά την ονομασία “Anonymous Sudan”, η προέλευση της ομάδας καλύπτεται από μυστήριο. Ορισμένες φήμες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια οργάνωση που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον Vladimir Putin με τους στρατηγούς του να ηγούνται οικονομικά. Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας πιστεύουν ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθινός, καθώς οι υποδομές και οι επιχειρήσεις τους φαίνονται καλά χρηματοδοτημένες. Όποιες κι αν είναι οι ρίζες της, η ομάδα Anonymous Sudan έχει θέσει ως στόχο μια αποστολή: την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών και των δυτικών κατεστημένων με κάθε μέσο.

Πηγή πληροφοριών: gearrice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS