ΑρχικήsecurityΈχουν αυξηθεί οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο το firmware των Android smartphones

Έχουν αυξηθεί οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο το firmware των Android smartphones

Η Google εργάζεται για τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας των Android smartphones και tablets ενισχύοντας την άμυνα ολόκληρου του οικοσυστήματος σε επίπεδο firmware.

firmware android
Έχουν αυξηθεί οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο το firmware των Android smartphones

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε exploit για κρίσιμη ευπάθεια στο FortiNAC της Fortinet

Το firmware είναι η ουσιαστική βάση του hardware μιας συσκευής, καθώς λειτουργεί σαν λειτουργικό σύστημα και έχει τον έλεγχο όλων των ρυθμίσεων. Μόλις ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, το hardware είναι ο αρχικός κώδικας που εκτελείται, αποτελώντας έτσι τη βάση για οτιδήποτε άλλο στο σύστημά της.

Το hardware είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την ασφάλεια της συσκευής σας και των ρυθμίσεων του λειτουργικού σας συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης hardware security. Η θέση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία του για την προστασία του συστήματός σας στο σύνολό του.

Το firmware παίζει κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση όλων των πτυχών των συσκευών, και αν ένας εισβολέας μπορεί να το παραβιάσει στο smartphone ή το tablet σας, θα έχει μόνιμη πρόσβαση στη συσκευή που είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατασκοπεία όλων όσων κάνετε, στην κλοπή εμπιστευτικών δεδομένων ή ακόμη και στην πλήρη απενεργοποίηση της συσκευής.

Δείτε επίσης: Activision: Επιβεβαιώνει παραβίαση ασφαλείας και διαρροή δεδομένων

Παρόλο που οι επιθέσεις firmware δεν είναι τόσο συχνές, μπορούν συχνά να είναι πιο επιζήμιες αν χρησιμοποιηθούν εναντίον ενός συγκεκριμένου στόχου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google έχει λάβει επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση αυτών των απειλών, επενδύοντας στην έρευνα που θα αποκαλύψει τυχόν πιθανές ευπάθειες στο firmware του Android.

Η Google έχει πλέον δεσμευτεί να ενισχύσει την ασφάλεια του Android, δανειζόμενη από την τεχνογνωσία της στην προστασία άλλων τμημάτων του κώδικα και την ενίσχυση του firmware, ώστε οι χρήστες να είναι ασφαλείς απέναντι σε πιθανούς κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS