ΑρχικήinetΠαγκόσμια κυκλοφορία: Η πρώτη μπαταρία CO2 μεγάλης διάρκειας στον κόσμο

Παγκόσμια κυκλοφορία: Η πρώτη μπαταρία CO2 μεγάλης διάρκειας στον κόσμο

Η ιταλική startup Energy Dome ανακοίνωσε την πρώτη μπαταρία CO2 μεγάλης διάρκειας στον κόσμο στη Σαρδηνία της Ιταλίας, που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Η μπαταρία χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας και σύμφωνα με την εταιρεία η τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα οπουδήποτε στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Οικιακή μπαταρία από την Toyota ανταγωνίζεται το Tesla Powerwall

μπαταρία CO2

Η Energy Dome επέλεξε τη Σαρδηνία, για να ευνοηθεί από την ταχύτητα στην αγορά και την ευκολία εκτέλεσης, καθώς πρόκειται για μια βιομηχανική περιοχή με υπάρχουσα ηλεκτρική σύνδεση. Επιπλέον, η Σαρδηνία χρησιμοποιεί επί του παρόντος άνθρακα, αλλά τα ορυκτά καύσιμα θα καταργηθούν σταδιακά έως το 2025. Η μπαταρία CO2 μπορεί να συνδυαστεί με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι η εγκατάσταση μπαταριών CO2 στη Σαρδηνία, χρησιμοποιεί εξοπλισμό που διατίθεται από μια παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και είπε ότι η ταχεία παγκόσμια ανάπτυξη της μπαταρίας CO2 είναι πλέον δυνατή χωρίς σημεία συμφόρησης.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πολλαπλές εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης μίας με την ιταλική εταιρεία κοινής ωφελείας A2A, για την κατασκευή της πρώτης εγκατάστασης 20 MW-5h. Νωρίτερα φέτος, η Energy Dome υπέγραψε επίσης μια μη αποκλειστική συμφωνία άδειας με την Ansaldo Energia, μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πάροχο εξαρτημάτων, για την κατασκευή έργων αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Δείτε ακόμα: Το νέο τηλέφωνο της Oukitel με μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει 94 ημέρες

Το σχέδιο της Energy Dome υποστηρίζεται από επενδυτές που περιλαμβάνουν την ευρωπαϊκή εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων βαθιάς τεχνολογίας 360 Capital, Barclays, Novum Capital Partners και Third Derivative.

μεγάλης διάρκειας

Το CO2 είναι ένα από τα λίγα αέρια που μπορεί να συμπυκνωθεί και να αποθηκευτεί ως υγρό υπό πίεση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, επομένως όπως αναφέρει η Energy Dome στον ιστότοπό της, είναι το τέλειο ρευστό για την αποθήκευση ενέργειας μέσω μίας κλειστής θερμοδυναμικής διαδικασίας. Επιτρέπει την αποθήκευση ενέργειας υψηλής πυκνότητας χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία: Για τη φόρτιση της μπαταρίας παίρνουμε CO2 σε σχεδόν ατμοσφαιρική θερμοκρασία και πίεση και το συμπιέζουμε. Η θερμότητα που παράγεται κατά τη συμπίεση αποθηκεύεται. Όταν ανταλλάσσουμε τη θερμική ενέργεια με την ατμόσφαιρα, το αέριο CO2 γίνεται υγρό.

Δείτε επίσης: AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;

Για την παραγωγή και την αποστολή ηλεκτρικής ενέργειας, το υγρό CO2 θερμαίνεται και μετατρέπεται ξανά σε αέριο που τροφοδοτεί έναν στρόβιλο, ο οποίος παράγει ενέργεια. Το αέριο CO2 περιέχεται πάντα και ολόκληρο το σύστημα είναι σφραγισμένο.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί χάλυβα, CO2 και νερό. Επομένως, δεν υπάρχει εξάρτηση από υλικά σπάνιων γαιών όπως το κοβάλτιο ή το λίθιο. Αυτό καθιστά την τεχνολογία μας γεωπολιτικά ανεξάρτητη. Μπορεί να παραχθεί παντού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS