ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαHubble: Νέα εντυπωσιακή εικόνα από τον "Κρυμμένο Γαλαξία" IC 342

Hubble: Νέα εντυπωσιακή εικόνα από τον “Κρυμμένο Γαλαξία” IC 342

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κάνει περήφανη τη NASA για άλλη μια φορά, προσφέροντας μια πιο καθαρή εικόνα για έναν “Κρυμμένο γαλαξία”, που βρίσκεται πίσω από τον Γαλαξία που περιλαμβάνει το δικό μας Ηλιακό σύστημα (Milky Way).

Κρυμμένο Γαλαξία IC 342

Η νέα εικόνα που έστειλε το τηλεσκόπιο Hubble παρουσιάζει τον σπειροειδή γαλαξία IC 342, γνωστό και ως Caldwell 5. Οι επιστήμονες δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν και να τον παρακολουθήσουν λόγω κάποιων φυσικών εμποδίων, γι’ αυτό το λόγο του δόθηκε το ψευδώνυμο “Κρυμμένος Γαλαξίας”, σύμφωνα με τη NASA.

Δείτε επίσης: Η NASA επενδύει σε ένα νέο concept ηλιακού πανιού που θα μπορούσε να προωθήσει μια αποστολή στον Ήλιο

Εμφανίζεται κοντά στον ισημερινό του «μαργαριταρένιου δίσκου» (pearly disk) του Γαλαξία μας, ο οποίος είναι γεμάτος με παχύ κοσμικό αέριο, σκοτεινή σκόνη και λαμπερά αστέρια που όλα μαζί κρύβουν τη θέα μας“, έγραψε η NASA σε δήλωσή της στις 11 Μαΐου.

Το Hubble μπορεί να κοιτάξει μέσα από αυτά τα στοιχεία, σε κάποιο βαθμό, καθώς το τηλεσκόπιο έχει υπέρυθρες δυνατότητες. Το υπέρυθρο φως επηρεάζεται λιγότερο από τη σκόνη και επιτρέπει μια πιο καθαρή θέαση του γαλαξία πίσω από τη διαστρική ύλη.

Αυτή η αστραφτερή όψη του κέντρου του γαλαξία εμφανίζει αλληλένδετες μάζες σκόνης σε θεαματικά «μπράτσα» που τυλίγονται γύρω από έναν λαμπρό πυρήνα καυτού αερίου και αστεριών“, έγραψε η NASA για την εικόνα.

Δείτε επίσης: Ένα από τα μυστήρια του Άρη κατάφερε επιτέλους να λυθεί

NASA εικόνα Hubble

Αυτός ο πυρήνας είναι ένας συγκεκριμένος τύπος περιοχής που ονομάζεται πυρήνας H II... Τέτοιες περιοχές είναι γενέτειρες άστρων. Χιλιάδες αστέρια μπορούν να σχηματιστούν για μερικά εκατομμύρια χρόνια“.

Σύμφωνα με τη NASA, o “Κρυμμένος Γαλαξίας” ή IC 342 θα ήταν ένας από τους φωτεινότερους γαλαξίες στον ουρανό μας, αν δεν υπήρχε τόση σκόνη.

Δείτε επίσης: Η NASA ερευνά το μυστήριο με τα data του spacecraft Voyager 1

Ο IC 342 βρίσκεται σχετικά κοντά σε γαλαξιακούς όρους, μόλις 11 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, ενώ είναι και σχετικά μεγάλος.

Το τηλεσκόπιο Hubble βρίσκεται στο διάστημα από το 1990 και εξακολουθεί να είναι σε λειτουργία και να στέλνει στη NASA σημαντικά δεδομένα που επιτρέπουν στους επιστήμονες να κάνουν νέες ανακαλύψεις και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το τηλεσκόπιο φωτογραφίζει αυτόν τον γαλαξία, αλλά η νέα εικόνα είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Πηγή: www.space.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS