ΑρχικήHow ToΠως να εγκαταστήσετε τα Linux σε Windows με το VirtualBox;

Πως να εγκαταστήσετε τα Linux σε Windows με το VirtualBox;

Αναρωτιέστε πως να εγκαταστήσετε τα Linux Ubuntu σε Windows με το VirtualBox; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εγκαταστήσετε το Linux είτε αν το χρειάζεστε για την εργασία σας, είτε αν το προτιμάτε από τα Windows ή ίσως απλά θέλετε να το δοκιμάσετε. Ένας τρόπος να εγκαταστήσετε Linux στον υπολογιστή σας είναι να καθαρίσετε τα πάντα από το σύστημα σας και να το εγκαταστήσετε σαν το κύριο λειτουργικό σύστημα της συσκευής. Επίσης μπορείτε να προσαρμόσετε τον υπολογιστή σας κάνοντας dual boot για να επιλέγετε ανάμεσα σε Windows και Linux κατά την εκκίνηση. Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε το Linux στα Windows από το Microsoft Store(αλλά αυτό προσφέρει μόνο την έκδοση command line του Linux).

Δείτε επίσης: Microsoft: Τεράστια αύξηση της δραστηριότητας του Linux XorDDoS malware

Δείτε το βίντεο με τον οδηγό και κάντε βήμα βήμα την εγκατάσταση του Linux Ubuntu σε Windows με το VirtualBox:

Ωστόσο αν θέλετε να αξιοποιήσετε τα χαρακτηριστικά του Linux χωρίς να κάνετε ιδιαίτερες αλλαγές στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να το αποκτήσετε με τη βοήθεια ενός virtual machine. Τα virtual machines είναι εικονικές μηχανές μέσα στον ίδιο σας τον υπολογιστή και λειτουργούν ανεξάρτητα από το σύστημα σας. Συνεπώς, αν θέλετε να εγκαταστήσετε το Linux στο σύστημα των Windows σας και να χρησιμοποιείτε και τα δυο παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε μια εικονική μηχανή αντί για τον υπολογιστή σας.

Πως να εγκαταστήσετε τα Linux σε Windows με το VirtualBox;

Δείτε επίσης: Linux: Τα Chromebook είναι ιδανικά για να μάθετε το λειτουργικό σύστημα

Το Oracle VM VirtualBox είναι ένα δωρεάν virtualization software ανοιχτού κώδικα πολλαπλών πλατφορμών, το οποίο ξεκίνησε με την Sun Microsystems στις αρχές του 2010. Το λογισμικό αναπτύχθηκε αρχικά από την Innotek GmbH. Η εφαρμογή VirtualBox διευκολύνει πολύ τον χρήστη να εγκαταστήσει οτιδήποτε θέλει στο σύστημα του καθώς λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες με τον ίδιο τρόπο. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα δεν απαιτεί hardware virtualization οπότε δεν χρειάζεται να έχετε επεξεργαστή με ενσωματωμένες δυνατότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox ακόμη και αν έχετε ένα παλαιότερο σύστημα με πιο αδύναμο επεξεργαστή. Προκειμένου να εγκαταστήσετε το Linux σε Windows χρησιμοποιώντας το VirtualBox θα χρειαστείτε:

  • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορείτε να κατεβάσετε το VirtualBox και το ISO αρχείο των Linux.
  • Ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 12GB στον δίσκο σας.
  • Σύστημα Windows με RAM μεγέθους τουλάχιστον 4GB.
  • Ενεργοποίηση του virtualization στα BIOS.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS