ΑρχικήinetΈρευνα για ιδιοκτήτες Tesla που οδηγούν και άλλο όχημα: Ποιες οι πιθανότητες...

Έρευνα για ιδιοκτήτες Tesla που οδηγούν και άλλο όχημα: Ποιες οι πιθανότητες να τρακάρουν;

Οι ιδιοκτήτες Tesla που οδηγούν και άλλο όχημα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να τρακάρουν με το Tesla τους σε σύγκριση με τα άλλα οχήματά τους, σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα νέα μελέτη που εξετάζει οδηγούς EV που οδηγούν πολλά οχήματα.

Δείτε επίσης: Η Tesla επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα Supercharger στην Ευρώπη για non-Tesla EVs

tesla τρακάρουν

Δείτε επίσης: Hackers μπορούν να κλέψουν εύκολα οχήματα Tesla Model 3 και Model Y

Η μελέτη προέρχεται από την Cambridge Mobile Telematics, η οποία συλλέγει δεδομένα telematics από εκατομμύρια οχήματα.

Στο Insurance Institute for Highway Safety Charging Into a Electrified Future Conference αυτή την εβδομάδα, η ομάδα δημοσίευσε ευρήματα από μια μελέτη για το πώς αλλάζουν οι συμπεριφορές και η ασφάλεια των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων όταν οδηγούν τα EV τους σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο όχημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι οδηγοί EV είναι πολύ λιγότερο πιθανό να τρακάρουν με το EV τους σε σχέση με τα άλλα οχήματά τους, αλλά υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των brands.

Για παράδειγμα, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες Tesla έχουν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να τρακάρουν το EV τους από οποιοδήποτε άλλο όχημα που χρησιμοποιούν, ενώ συμβαίνει το αντίθετο για τους ιδιοκτήτες EV Porsche.

Ο Ryan McMahon, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής για το CMT, σχολίασε τα ευρήματα:

Μεταξύ των πιο συναρπαστικών νέων ευρημάτων είναι οι συγκρίσεις μεταξύ οδηγών που χειρίζονται τόσο ένα ηλεκτρικό όχημα όσο και ένα όχημα εσωτερικής καύσης, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση του κινδύνου στις πλατφόρμες των οχημάτων. Αυτά τα ευρήματα περιλαμβάνουν μια ανάλυση οδηγών Tesla που χειρίζονται και άλλο όχημα. Αυτοί οι οδηγοί έχουν σχεδόν 50% λιγότερες πιθανότητες να τρακάρουν ενώ οδηγούν το Tesla τους από οποιοδήποτε άλλο όχημα που χρησιμοποιούν. Πραγματοποιήσαμε την ίδια ανάλυση σε άτομα που χειρίζονται μια EV Porsche και ένα άλλο όχημα. Σε αυτή την περίπτωση, παρατηρήσαμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι οδηγοί της EV Porsche έχουν 55% περισσότερες πιθανότητες να τρακάρουν ενώ οδηγούν την Porsche τους σε σύγκριση με το άλλο τους όχημα.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό και μερικοί από αυτούς υποστηρίζονται από δεδομένα. Η Cambridge Mobile Telematics διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που οδηγούσαν Tesla είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες να οδηγήσουν το EV τους και η προσοχή τους να αποσπαστεί από το τηλέφωνο τους σε σύγκριση με όταν οδηγούσαν το άλλο τους αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης: Η Tesla αρχίζει να κάνει κρατήσεις για ημιφορτηγά, πέντε χρόνια αργότερα

Η Cambridge Mobile Telematics δεν προσπάθησε να υπολογίσει τον αντίκτυπο του Autopilot της Tesla, ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά λειτουργιών αποφυγής σύγκρουσης.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της για την ασφάλεια, η Tesla ισχυρίζεται ότι το ποσοστό ατυχημάτων του στόλου της στον Autopilot είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι χωρίς Autopilot.

Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες μελέτες αν και δεν δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν. Θα ήταν πιθανώς ασφαλές να πούμε ότι τα EV έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη συμπεριφορά των οδηγών. Επιπλέον, οι αλλαγές θα μπορούσαν να είναι θετικές και αρνητικές. Ωστόσο, είναι κάτι που θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχτεί σε όλους τους τομείς.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS