ΑρχικήinetTwitter: O Elon Musk δεν θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου

Twitter: O Elon Musk δεν θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, αγόρασε πρόσφατα ένα μεγάλο μερίδιο στο Twitter, ωστόσο αποφάσισε να μη γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, ο οποίος έκανε σχετική δημοσίευση στην πλατφόρμα για να ενημερώσει τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Λίστα Forbes 2022: Elon Musk ο πλουσιότερος άνθρωπος- Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα;

Elon Musk Twitter διοικητικού συμβουλίου

Η είσοδος του Elon στο διοικητικό συμβούλιο επρόκειτο να τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 9/4, αλλά ο Elon ανέφερε το ίδιο πρωί ότι δεν θα είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου“, ανέφερε ο Agrawal στο tweet. “Πιστεύω ότι αυτό γίνεται για καλό. Έχουμε εκτιμήσει στο παρελθόν και θα εκτιμούμε πάντα τη συμβολή των μετόχων μας είτε είναι στο διοικητικό μας συμβούλιο είτε όχι. Ο Elon είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός μας και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στις ιδέες του“.

Ο έγραψε Agrawal ακόμα: “Το Συμβούλιο και εγώ κάναμε πολλές συζητήσεις για τη συμμετοχή του Elon, και μιλήσαμε και απευθείας μαζί του. Ήμασταν ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία και είχαμε πλήρη επίγνωση των ρίσκων“. Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter είπε ότι η εταιρεία είχε αρχικά σκεφτεί ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να κατέχει ο Elon Musk μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς στα “καθήκοντά” του θα ήταν να ενεργεί πάντα προς όφελος της εταιρείας και των μετόχων.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Cybertruck της Tesla θα ξεκινήσει να πωλείται το 2023

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο δισεκατομμυριούχος άλλαξε γνώμη.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι το Twitter σχεδίαζε να διορίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η θητεία του θα έληγε το 2024.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​του διορισμού του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι “ανυπομονούσε να συνεργαστεί με το συμβούλιο για να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες!“.

Δεν είναι απολύτως σαφές ποιες βελτιώσεις είχε στο μυαλό του ο Musk. Το τελευταίο διάστημα, ο Musk είχε αναφέρει κάποιους προβληματισμούς του για την πλατφόρμα, λέγοντας ότι δεν επιτρέπει τον ελεύθερο λόγο και είχε προτείνει ότι ο αλγόριθμός του θα έπρεπε να γίνει open source. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες έκανε μια δημοσκόπηση, όπου ρωτούσε τους followers του αν “θέλουν ένα κουμπί επεξεργασίας“.

Μάθετε περισσότερα: Ο Elon Musk ρωτά τους χρήστες εάν το Twitter χρειάζεται κουμπί edit

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο, ο Musk πρότεινε αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης των διαφημίσεων και της παροχής της επιλογής πληρωμής με dogecoin.

Ο Elon Musk ήταν πάντα φανατικός χρήστης του Twitter και πρόσφατα αποκάλυψε ότι αγόρασε πάνω από 9% των μετοχών του Twitter. Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι του Twitter φαίνεται να δυσαρεστήθηκαν με την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος και με το ότι προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο (αν και αυτό τελικά δεν θα γίνει).

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η κατάσταση στην ικανότητα της εταιρείας να ελέγχει το περιεχόμενο στο μέλλον.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS