ΑρχικήinetΟ Elon Musk ρωτά τους χρήστες εάν το Twitter χρειάζεται κουμπί edit

Ο Elon Musk ρωτά τους χρήστες εάν το Twitter χρειάζεται κουμπί edit

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος αγόρασε ένα μερίδιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Twitter, έχει αρχίσει να ρωτά τους χρήστες ποιες αλλαγές θα ήθελαν να δουν στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk αγοράζει το 9% των μετοχών του Twitter

FILE PHOTO: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk speaks during a conversation with legendary game designer Todd Howard (not pictured) at the E3 gaming convention in Los Angeles, California, U.S., June 13, 2019.  REUTERS/Mike Blake/File Photo

"Θέλετε ένα κουμπί επεξεργασίας;" έγραψε στο Twitter αργά τη Δευτέρα, ζητώντας από τον κόσμο να ψηφίσει ναι ή όχι.

Οι χρήστες του Twitter ζητούν εδώ και χρόνια ένα κουμπί επεξεργασίας καθώς η πλατφόρμα δεν επιτρέπει καμία αλλαγή μετά τη δημοσίευση ενός tweet.

Η δημοσκόπηση ήρθε λίγες ώρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο Musk αγόρασε ένα μερίδιο 9,2 τοις εκατό στην εταιρεία, αξίας σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον τον μεγαλύτερο μέτοχο του ιστότοπου micro-blogging και προκαλώντας άνοδο άνω του 27 τοις εκατό στις μετοχές της εταιρείας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Musk κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter.

Δείτε επίσης: Το Twitter τελικά δεν θα σας αναγκάσει να μπείτε στο out-of-order timeline

Αντιδρώντας στη δημοσκόπηση, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agarwal, προειδοποίησε τους χρήστες να «ψηφίσουν προσεκτικά».

«Οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές. Παρακαλώ ψηφίστε προσεκτικά», είπε ο κ. Agarwal, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του Μασκ πριν από λίγες ημέρες, όταν άρχισε να αμφισβητεί τη δέσμευση του Twitter για την ελευθερία του λόγου.

Την περασμένη Παρασκευή, η επίσημη λαβή της πλατφόρμας υπαινίχθηκε ένα κουμπί επεξεργασίας. Αποδεικνύεται ότι αυτό που θεωρήθηκε πρωταπριλιάτικη φάρσα μπορεί να ήταν μια ειλικρινής ανακοίνωση.

Ο κύριος Musk είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χρήστες του Twitter, με περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους. Είναι επίσης ιδιαίτερα παραγωγικός, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του για να κοινοποιεί memes καθώς και να ενημερώνει για τη ζωή του και τις εταιρείες του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Musk χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του για να δημοσιεύσει σχετικά με το ίδιο το Twitter και τους κανόνες που το διέπουν.

Στις 24 Μαρτίου, έγραψε στο Twitter ότι «ανησυχεί για την de facto μεροληψία στον «αλγόριθμο του Twitter» που έχει σημαντική επίδραση στον δημόσιο διάλογο» και πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση που καλούσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν εάν αυτός ο αλγόριθμος πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα.

Δείτε επίσης: Twitter: Δημιουργεί ιστότοπο Tor για να αντιμετωπίσει τη ρωσική λογοκρισία

Μια μέρα αργότερα, έγραψε στο Twitter ότι «η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία» και έκανε δημοσκόπηση στους οπαδούς του για το αν πίστευαν ότι «το Twitter τηρεί αυστηρά αυτήν την αρχή». Αφού το 70,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων ψήφισαν ότι όχι, ρώτησε τους followers «τι πρέπει να γίνει;»

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS