ΑρχικήinetTwitter: Δημιουργεί ιστότοπο Tor για να αντιμετωπίσει τη ρωσική λογοκρισία

Twitter: Δημιουργεί ιστότοπο Tor για να αντιμετωπίσει τη ρωσική λογοκρισία

Το Twitter είναι πλέον προσβάσιμο μέσω του δικτύου Tor, επιτρέποντας στους χρήστες σε χώρες που το απαγόρευσαν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο του κοινωνικού δικτύου.

Twitter

Δείτε επίσης: Το Twitter ενδέχεται να προσθέσει ένα ενσωματωμένο tab “Podcasts”

Το νέο onion URL ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον μηχανικό ασφαλείας Alec Muffett, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Twitter μπορεί πλέον να είναι προσβάσιμο παγκοσμίως μέσω του προγράμματος περιήγησης Tor.

Ο Muffett είπε ότι βοήθησε στην ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του Twitter με το δίκτυο Tor.

Το Tor Project σάς επιτρέπει να κατεβάσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιήγησης Firefox που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανώνυμη περιήγηση στον Ιστό και δίνει πρόσβαση σε ειδικούς τομείς .onion οι οποίοι είναι προσβάσιμοι μόνο μέσω Tor.

Το έργο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς επιτρέπει στους χρήστες του Twitter να παρακάμψουν την κυβερνητική λογοκρισία και να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που συνήθως είναι αποκλεισμένοι στη χώρα τους.

Δείτε ακόμα: Twitter: Από λάθος αναστείλαμε τα accounts που παρακολουθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Twitter μέσω Tor, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη του προγράμματος περιήγησης Tor και να περιηγηθείτε στην ειδική διεύθυνση URL onion.

Tor

Η έναρξη αυτού του έργου έρχεται σε μια καλή στιγμή καθώς η Ρωσία αρχίζει να απομονώνεται από τον υπόλοιπο κόσμο.

Για να αποτρέψει την ελεύθερη ροή πληροφοριών σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα άρχισε να αποκλείει την πρόσβαση στο Twitter, το Facebook και τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα.

Με το Twitter να είναι πλέον προσβάσιμο μέσω Tor, οι άνθρωποι στη Ρωσία μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη σύγκρουση και άλλα γεγονότα παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Το Twitter θα σας επιτρέπει να σας κάνετε untag από threads;

Το Twitter δεν είναι το μόνο που προσφέρει διευθύνσεις URL Tor onion για την υπηρεσία του. Άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικά καταστήματα που προσφέρουν διευθύνσεις URL Tor είναι:

BBC News στα ουκρανικά

BBC News στα ρωσικά

BBC News διεθνώς

Deutsche Welle

Facebook

Radio Free Europe

The Intercept

The New York Times

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS