ΑρχικήinetDuckDuckGo: Σημαντική ανάπτυξη κατά το 2021 και περισσότερη έμφαση στο απόρρητο

DuckDuckGo: Σημαντική ανάπτυξη κατά το 2021 και περισσότερη έμφαση στο απόρρητο

Η γνωστή μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo η οποία δίνει έμφαση στο απόρρητο των χρηστών της, συνεχίζει να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με την εταιρεία να έχει κατά μέσο όρο πάνω από 100 εκατομμύρια καθημερινά search queries. Σύμφωνα με τα στατιστικά, η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo ενισχύθηκε σχεδόν κατά 47% το 2021.

DuckDuckGo 2021

Σε αντίθεση με άλλες μηχανές αναζήτησης, η DuckDuckGo λέει ότι δεν γίνεται παρακολούθηση των αναζητήσεων ή της γενικής διαδικτυακής δραστηριότητας των χρηστών. Αντί να δημιουργούν προφίλ χρηστών, που χρησιμοποιούνται για την προβολή διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος, οι σελίδες αναζήτησης DuckDuckGo εμφανίζουν contextual διαφημίσεις με βάση τις λέξεις-κλειδιά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τις αναζητήσεις.

Δείτε επίσης: Taste the TV: Η πρώτη οθόνη τηλεόρασης με… γεύσεις φαγητών

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε αναζήτηση στη DuckDuckGo για μια τηλεόραση, αυτό το search query δεν θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή διαφημίσεων για τηλεοράσεις, σε οποιοδήποτε άλλο site επισκέπτεστε.

Επιπλέον, για τη δημιουργία του search index, η μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί το DuckDuckBot spider για να ανιχνεύει sites και να λαμβάνει δεδομένα από συνεργάτες, όπως η Wikipedia και το Bing. Δεν χρησιμοποιεί δεδομένα από την Google.

Η DuckDuckGo παρουσιάζει συνεχή και ταχεία ανάπτυξη

Η Google παραμένει η κυρίαρχη πλατφόρμα αναζήτησης, αλλά η DuckDuckGo έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Το 2020, η DuckDuckGo έλαβε 23,6 δισεκατομμύρια search queries και πέτυχε ημερήσιο μέσο όρο 79 εκατομμυρίων search queries μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Το 2021, έλαβε 34,6 δισεκατομμύρια search queries (μέχρι στιγμής) και επί του παρόντος έχει κατά μέσο όρο 100 εκατομμύρια search queries την ημέρα, παρουσιάζοντας αύξηση 46,4%.

Δείτε επίσης: Το TikTok ξεπερνά την Google ως ο πιο δημοφιλής διαδικτυακός προορισμός

DuckDuckGo απόρρητο

Η ανάπτυξη της DuckDuckGo είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, εξακολουθεί να κατέχει μόνο το 2,53% του συνολικού μεριδίου αγοράς, με τη Yahoo να κατέχει το 3,3%, τη Bing το 6,43% και την Google να κατέχει το 87,33% του search engine traffic στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους από τις μεγάλες εταιρείες, όπως η Google, το Facebook, η Microsoft και η Apple. Σε αυτό πιθανότατα οφείλεται η ταχεία ανάπτυξη της DuckDuckGo. Είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερους ανθρώπους να μεταβαίνουν σε μηχανές αναζήτησης που εστιάζουν περισσότερο στο απόρρητο.

Για να βοηθήσει περαιτέρω τους χρήστες να προστατεύσουν το απόρρητό τους, η DuckDuckGo κυκλοφόρησε και μια υπηρεσία email το 2021 που ονομάζεται “Email Protection” και αφαιρεί τα email trackers, ενώ επίσης επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύσουν την πραγματική τους διεύθυνση email.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι και το “App Tracking Protection for Android“, το οποίο αποκλείει third-party trackers από την Google και το Facebook (που εντοπίζονται σε εφαρμογές).

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα browser για desktop, που θα προσφέρει ισχυρή προστασία απορρήτου.

Μάθετε περισσότερα: Η DuckDuckGo ετοιμάζει desktop web browser με έμφαση στο απόρρητο! (βίντεο)

Για όσους θέλουν να ανακτήσουν τον έλεγχο των δεδομένων τους και να προστατεύσουν περισσότερο το απόρρητό τους, η DuckDuckGo είναι μια πολύ καλή επιλογή!

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS