ΑρχικήsecurityDuckDuckGo: Νέο εργαλείο εμποδίζει τα apps να παρακολουθούν χρήστες Android

DuckDuckGo: Νέο εργαλείο εμποδίζει τα apps να παρακολουθούν χρήστες Android

Ένα νέο εργαλείο της DuckDuckGo στοχεύει στο να εμποδίσει τις εφαρμογές να παρακολουθούν χρήστες Android. Το εργαλείο αυτό, που ονομάζεται App Tracking Protection, ελπίζει να προσφέρει περισσότερη προστασία και από το App Tracking Transparency feature της Apple, σε σχέση με τα third-party trackers.

DuckDuckGo

Ωστόσο, το App Tracking Protection της DuckDuckGo δεν έχει κυκλοφορήσει ως μέρος μιας ενημέρωσης σε όλα τα τηλέφωνα Android. Στην πραγματικότητα, είναι ενσωματωμένο στο browser app DuckDuckGo, αλλά λειτουργεί για όλη τη συσκευή. Σε μια ανάρτηση, η εταιρεία λέει ότι το εργαλείο θα αποκλείσει τα “trackers που εντοπίζει σε άλλες εφαρμογές τρίτων εταιρειών“.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo: Η εστίαση στο απόρρητο οδήγησε σε αύξηση των χρηστών

Από τη στιγμή που το App Tracking Protection της DuckDuckGo είναι ενεργοποιημένο, εκτελείται στο παρασκήνιο, όσο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Android τηλέφωνό τους. Το εργαλείο αναγνωρίζει πότε μια εφαρμογή πρόκειται να στείλει δεδομένα σε ένα third-party tracker και στη συνέχεια εμποδίζει την εφαρμογή να λάβει τις πληροφορίες σας.

Η DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που εστιάζει στο απόρρητο των χρηστών και εργάζεται συνεχώς για την ενίσχυσή του. Η εταιρεία λέει ότι “εργάζεται συνεχώς για τον εντοπισμό και την προστασία από νέα trackers“. Από το DuckDuckGo app, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να δουν σε πραγματικό χρόνο, τα trackers που έχει μπλοκάρει το εργαλείο, καθώς και το πού θα πήγαιναν τα δεδομένα τους.

Η εταιρεία λέει, επίσης, ότι παρόλο που το εργαλείο App Tracking Protection δεν είναι virtual private network (VPN), η Android συσκευή σας θα συμπεριφέρεται σαν να είναι. “Αυτό συμβαίνει επειδή το App Tracking Protection χρησιμοποιεί ένα τοπικό ‘VPN connection’“, εξηγεί η DuckDuckGo στην ανάρτησή της. “Ωστόσο, το App Tracking Protection διαφέρει από τα VPN επειδή δεν δρομολογεί ποτέ δεδομένα εφαρμογής μέσω εξωτερικού διακομιστή“.

Δείτε επίσης: Google: Μπλοκάρει ads που προωθούν apps για την παρακολούθηση του συντρόφου σας

Κατά τη διεξαγωγή μιας δοκιμής, η DuckDuckGo διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 96% ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές Android, διαθέτουν third-party trackers, που οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν. Η εταιρεία ανακάλυψε επίσης ότι το 87% αυτών των εφαρμογών στέλνει δεδομένα χρήστη στην Google, ενώ το 68% στέλνει δεδομένα στο Facebook.

App Tracking Protection trackers

Αυτήν τη στιγμή το εργαλείο είναι σε έκδοση beta, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε στο private waitlist (δεν θα χρειαστεί να δώσετε προσωπικά στοιχεία για να το κάνετε). Για να εγγραφείτε, κατεβάστε το DuckDuckGo από το Google Play Store και ανοίξτε την εφαρμογή. Πατήστε “Settings” και στη συνέχεια “App Tracking Protection” στο “Privacy Section“. Από εκεί, επιλέξτε “Join the Private Waitlist“. Η DuckDuckGo λέει ότι παρουσιάζει σταδιακά τη νέα δυνατότητα απορρήτου σε περισσότερα άτομα κάθε εβδομάδα.

Όπως επισημαίνεται από το Wired, η DuckDuckGo προφανώς δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει την εσωτερική διαμόρφωση των συσκευών Android όπως η Google. Ωστόσο, ο συνδυασμός του App Tracking Protection και των ρυθμίσεων απορρήτου που υπάρχουν ήδη σε συσκευές Android, μπορεί να συμβάλει στην προστασία των δεδομένων από third-party trackers και εφαρμογές. Όπως η Apple, έτσι και η Google άρχισε πρόσφατα να δυσκολεύει τις εφαρμογές να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Google Pixel 6: Update βελτιώνει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ωστόσο, το App Tracking Transparency feature της Apple είναι “περιορισμένο”. Ο Kamyl Bazbaz, στέλεχος της DuckDuckGo είπε στο The Verge ότι το εργαλείο της Apple “περιορίζει μόνο την άμεση πρόσβαση στο IDFA ενός χρήστη, κατά τα άλλα η Apple ζητά από τους προγραμματιστές να σέβονται την επιλογή των χρηστών να μην τους παρακολουθούν αλλά στην πραγματικότητα δεν μπλοκάρει κανένα third party tracker. Το App Tracking Protection αποκλείει απευθείας αυτά τα third-party trackers, καθιστώντας το εργαλείο πιο ισχυρό από αυτό που είναι διαθέσιμο στο iOS“.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS