ΑρχικήsecurityGoogle: Μπλοκάρει ads που προωθούν apps για την παρακολούθηση του συντρόφου σας

Google: Μπλοκάρει ads που προωθούν apps για την παρακολούθηση του συντρόφου σας

Η Google έχει μπλοκάρει ορισμένες διαφημίσεις που αντιβαίνουν στις πολιτικές της προωθώντας εφαρμογές που λένε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε τον/την σύντροφο σας, αναφέρει το TechCrunch. Αυτές οι εφαρμογές είναι οι λεγόμενες εφαρμογές “stalkerware” ή “spouseware” που είχαν πρόσφατα αυξημένη δημοτικότητα.

Google

Δείτε επίσης: Google – YouTube: Θα μπλοκάρονται τα ads που προωθούν fake news για την κλιματική αλλαγή

Η διαφήμιση εφαρμογών spyware που παρακολουθούν τον/την σύντροφο σας είναι αντίθετη με τις οδηγίες της Google

Αυτές οι διαφημίσεις έχουν αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών. Αυτές οι εφαρμογές είναι συνήθως εφαρμογές spyware που διατίθενται στους γονείς ως κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τι κάνει το παιδί σας στο διαδίκτυο ή στο τηλέφωνό του, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις εφαρμογές, τις φωτογραφίες, την τοποθεσία και άλλο σημαντικό υλικό.

Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές έχουν επαναπροσδιοριστεί για να χρησιμοποιηθούν ως τρόπος κατασκοπείας του/της συζύγου/συντρόφου σας. Αυτό, φυσικά, πυροδότησε μια ανταπόκριση σε ολόκληρο τον κλάδο κατά των εφαρμογών που επέτρεπαν την παρακολούθηση του τηλεφώνου ενός άλλου ατόμου. Οι εταιρείες προστασίας από ιούς έχουν δημιουργήσει τρόπους για τον καλύτερο εντοπισμό του λεγόμενου λογισμικού stalkerware, ενώ οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν λάβει μέτρα κατά των κατασκευαστών spyware. Για παράδειγμα, η FTC μπλόκαρε πρόσφατα το SpyFone, το οποίο ήταν μια τέτοια εφαρμογή που συλλέγει ακόμη και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας τα οποία συγκέντρωνε για να τα πουλήσει στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Google: Phishing εκστρατεία της APT28 στόχευε 14.000 χρήστες Gmail

Επίσης, η Google έχει μπλοκάρει και διαφημίσεις που προωθούσαν την παρακολούθηση του τηλεφώνου άλλου ατόμου χωρίς την άδειά του.

Μερικές φορές, οι εφαρμογές περνούν κάτω από το ραντάρ και οι διαφημίσεις για αυτές κάνουν το ίδιο. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι αυτοί οι τύποι διαφημίσεων δεν επιτρέπονται και αφαιρούνται αμέσως μόλις εντοπιστούν. Ταυτόχρονα, η Google δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί συμπεριφορές για να αποτρέψει τους χάκερ από το να προσπαθούν να αποφύγουν τα συστήματα ανίχνευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η πολιτική της Google για τις ανέντιμες συμπεριφορές απαγορεύει διαφημίσεις που προωθούν εφαρμογές που επιτρέπουν την παρακολούθηση του/της συντρόφου σας, αλλά αυτό το σύστημα δεν επεκτείνεται σε διαφημίσεις που προωθούν την παρακολούθηση της δραστηριότητας ενός παιδιού ή την παρακολούθηση των συσκευών των υπαλλήλων σας. Επιπλέον, αυτή η πολιτική δεν επεκτείνεται στις υπηρεσίες ιδιωτικής έρευνας. Ωστόσο, η Google δεν έχει δηλώσει το πώς καθορίζει για ποιο σκοπό χρησιμοποιείται μια εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στην Αναζήτηση Google

Πρόσφατα, η Google δήλωσε ότι θα αναστείλει λογαριασμούς χρηστών ή διαφημιζόμενων που παραβίαζαν συνεχώς τις πολιτικές της. Αυτοί οι διαφημιζόμενοι θα λάβουν έως και τρεις προειδοποιήσεις μετά τις οποίες, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις πολτικές της εταιρείας, και σε περίπτωση που δεν το κάνουν θα ακολουθήσει η αναστολή του λογαριασμού τους.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS