ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο του Γανυμήδη - παγωμένο φεγγάρι του...

NASA: Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο του Γανυμήδη – παγωμένο φεγγάρι του Δία

Το να φανταστείς τον Γανυμήδη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία και το μεγαλύτερο φεγγάρι στο Ηλιακό μας Σύστημα, μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η κατανόηση του είναι μια εντελώς άλλη ιστορία, και οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται σε αυτό. Είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα για το γιγάντιο φεγγάρι είτε να ξετυλίξετε τα επιστημονικά του μυστήρια, τώρα «μπορείτε να ακούσετε» τον ήχο που κάνει ο Γανυμήδης στο διάστημα.

Δία Γανυμήδη

Δείτε επίσης: Οι επιστήμονες περιγράφουν αναλυτικά τον εξωπλανήτη GJ 367b

Το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA δημοσίευσε την Παρασκευή το ηχητικό κομμάτι διάρκειας 50 δευτερολέπτων, το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, που δημιουργήθηκε με δεδομένα που καταγράφηκαν από το διαστημόπλοιο Juno κατά τη διάρκεια της κοντινής πτήσης του στον Γανυμήδη στις 7 Ιουνίου. Τα δεδομένα για την ηχογράφηση συγκεντρώθηκαν με το όργανο Waves του Juno που μετρά τα ηλεκτρικά και μαγνητικά κύματα που παράγονται στη μαγνητόσφαιρα του Δία. Στη συνέχεια, η NASA προχώρησε στη μετατόπιση της συχνότητας των συλλεγόμενων εκπομπών στην περιοχή ήχου για να δημιουργήσει το ηχητικό κομμάτι.

Ο Scott Bolton, κύριος ερευνητής στην αποστολή Juno από το Southwest Research Institute στο Σαν Αντόνιο, παρουσίασε την ηχογράφηση στη φθινοπωρινή συνάντηση της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης. Η αποστολή Juno που ξεκίνησε το 2011 στοχεύει να προωθήσει την κατανόησή μας για το πώς σχηματίζονται οι γιγάντιοι πλανήτες και το ρόλο που έπαιξαν στη δημιουργία του Ηλιακού Συστήματος.

Δείτε επίσης: Θα μπορούσε το φεγγάρι του πλανήτη Δία να είναι κατοικήσιμο;

“Αν ακούσετε προσεκτικά, μπορείτε να ακούσετε την απότομη αλλαγή σε υψηλότερες συχνότητες γύρω από το μέσο της ηχογράφησης, η οποία αντιπροσωπεύει την είσοδο σε μια διαφορετική περιοχή στη μαγνητόσφαιρα του Γανυμήδη” είπε ο Bolton σε ένα άρθρο της NASA.

Το πέταγμα του Juno γύρω από τον Γανυμήδη συνέβη στο 34ο ταξίδι του γύρω από τον Δία και ήταν το πλησιέστερο που έφτασε ποτέ ένα διαστημόπλοιο στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Ηλιακού Συστήματος, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τον πλανήτη Ερμή, από την προσέγγιση του διαστημικού σκάφους Galileo το 2000.

Δείτε επίσης: NASA: Το “The Tree of Life” θα μας φτάσει σε έναν άλλο πλανήτη

Το διαστημόπλοιο κατάφερε να φτάσει σε απόσταση 645 μιλίων (1.038 χιλιομέτρων) από την επιφάνεια του Γανυμήδη ενώ ταξίδευε με ταχύτητα 41.600 mph (67.000 km/h).

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS