ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟι επιστήμονες περιγράφουν αναλυτικά τον εξωπλανήτη GJ 367b

Οι επιστήμονες περιγράφουν αναλυτικά τον εξωπλανήτη GJ 367b

Οι επιστήμονες γίνονται καλύτεροι στην ανάλυση των εξωπλανητών και αυτό οδηγεί σε μερικές εκπληκτικές ανακαλύψεις. Όπως αναφέρει το Reuters, μια ομάδα υπό την ηγεσία του DLR διαπίστωσε ότι ο σχετικά κοντινός (31 έτη φωτός) πλανήτης GJ 367b είναι σημαντικά μικρότερος από τη Γη στα 5.592 μίλια, αλλά είναι πιο πυκνός από τη Γη — είναι περίπου τόσο πυκνός όσο ο σίδηρος και το 86 τα εκατό του εξωπλανήτη είναι από μέταλλο. Ο εξωπλανήτης μοιάζει περισσότερο με τον Ερμή παρά με τον κόσμο της ανθρωπότητας.

Δείτε επίσης: Θα μπορούσε το φεγγάρι του πλανήτη Δία να είναι κατοικήσιμο;

εξωπλανήτη GJ 367b
Οι επιστήμονες περιγράφουν έναν εξωπλανήτη με πολλές λεπτομέρειες

Ο GJ 367b σίγουρα δεν είναι κατοικήσιμος. Επίσης, κινείται πέριξ του άστρου του σε υπερβολικά σύντομο χρόνο, δηλαδή περίπου 7,7 ώρες και η ακτινοβολία είναι τόσο έντονη που θα μπορούσε να φτάσει έως και τους 2.732 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτό είναι αρκετό για να λιώσει μέταλλα και πέτρες, και σίγουρα δεν θα επέτρεπε τη ζωή όπως την ξέρουμε. Για να συγκρίνουμε το θέμα της χρονιάς με ένα πλανήτη που γνωρίζουμε, ο Ερμής, έχει έτος διάρκειας 88 ημερών.

Δείτε επίσης: NASA: Το “The Tree of Life” θα μας φτάσει σε έναν άλλο πλανήτη

εξωπλανήτη GJ 367b
Οι επιστήμονες περιγράφουν έναν εξωπλανήτη με πολλές λεπτομέρειες

Δείτε επίσης: Η NASA εντόπισε τον πρώτο πλανήτη σε άλλο Γαλαξία!

Ωστόσο, η ανάλυση από μόνη της είναι αξιοσημείωτη. Ο GJ 367b είναι ο μικρότερος εξωπλανήτης που έχει αναλυθεί ποτέ με τόσες λεπτομέρειες και αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση περισσότερων κατοικήσιμων εξωπλανητών, στην κατανόηση του σχηματισμού πλανητών και ακόμη και στη μέτρηση των κριτηρίων κατοικησιμότητας. Αυτά, με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αστρονόμους να προσδιορίσουν εάν το σχετικά φιλικό προς τη ζωή Ηλιακό Σύστημα είναι ή όχι τόσο σπάνιο όσο φαίνεται.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS