ΑρχικήsecurityTwitter: Αφαιρεί 3.400 λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν σε εκστρατείες κυβερνητικής προπαγάνδας

Twitter: Αφαιρεί 3.400 λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν σε εκστρατείες κυβερνητικής προπαγάνδας

Το Twitter ανακοίνωσε την οριστική κατάργηση περισσότερων από 3.400 λογαριασμών που συνδέονται με κυβερνήσεις έξι χωρών και διεξάγουν εκστρατείες χειραγώγησης ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Twitter

Δείτε επίσης: Το Twitter θα απαγορεύσει την κοινή χρήση φωτογραφιών/βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης λέει ότι οι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν σε οκτώ διαφορετικές εκστρατείες, που εντοπίστηκαν στο Μεξικό, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ), τη Ρωσία, την Τανζανία, την Ουγκάντα ​​και τη Βενεζουέλα.

Οι κυβερνήσεις συχνά αναπτύσσουν εκστρατείες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να επηρεάσουν το κοινό-στόχο, ώστε να παρέμβει σε ορισμένες πολιτικές συνομιλίες ή να επηρεάσει το κοινό προς μια συγκεκριμένη γραμμή σκέψης.

Από τις έξι χώρες που χρησιμοποιούν μη αυθεντικά προφίλ για τις καμπάνιες τους, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ψεύτικων λογαριασμών, αναφέρει το Twitter.

Περισσότεροι από 2.000 λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη διανομή περιεχομένου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σχετικά με τη μεταχείριση του πληθυσμού των Ουιγούρων στο Πεκίνο.

Το Twitter βρήκε άλλους 112 λογαριασμούς συνδεδεμένους με μια ιδιωτική εταιρεία που ονομάζεται «Changyu Culture», η οποία υποστηρίζεται από τις περιφερειακές αρχές της πόλης.

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα ​​χρησιμοποίησε περισσότερα από 400 ψεύτικα προφίλ για να υποστηρίξει τον σημερινό πρόεδρο της χώρας και το κόμμα του, το Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (NRM).

Δείτε ακόμα: Jack Dorsey: Θέμα χρόνου η παραίτηση του CEO του Twitter

Η δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας διενεργήθηκε μέσω ενός δικτύου 277 λογαριασμών που προωθούσαν άλλους λογαριασμούς και hashtags.

Το Twitter λέει ότι 276 από τους ψεύτικους λογαριασμούς μοιράζονταν «κυρίως αστικό περιεχόμενο» για να υποστηρίξουν ενέργειες της κυβέρνησης του Μεξικού για τη δημόσια υγεία και τα πολιτικά κόμματα.

εκστρατείες

Ένα δίκτυο 268 λογαριασμών χρησιμοποιήθηκε σε μια επιχείρηση από την κυβέρνηση της Τανζανίας για ανέντιμες αναφορές μελών και υποστηρικτών του δημοσιογραφικού καναλιού Fichua Tanzania και του ιδρυτή του.

Παραδόξως, το Twitter βρήκε μόνο 66 λογαριασμούς, ψεύτικους και πραγματικούς, που σχετίζονται με ρωσικές επιχειρήσεις που στοχεύουν άτομα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Λιβύη.

Στόχος φαίνεται να είναι η προώθηση μιας φιλορωσικής στάσης και η υποστήριξη της γεωπολιτικής θέσης της Ρωσίας στη Λιβύη και τη Συρία.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι λεπτομέρειες σχετικά με τις εκστρατείες και τους σχετικούς λογαριασμούς έχουν κοινοποιηθεί σε τρεις κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς: το Australian Strategic Policy Institute (ASPI), το Cazadores de Fake News και το Stanford Internet Observatory (SIO).

Δείτε επίσης: Το Twitter συνεργάζεται με τη Walmart για το “Livestream Shopping”

Το Twitter αφαίρεσε 3.465 λογαριασμούς αυτή τη φορά. Η εταιρεία δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των tweet ή των μέσων που δημιουργήθηκαν ή κοινοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των καμπανιών.

Από τα μέσα Οκτωβρίου 2018, το Twitter έχει αποκαλύψει εκστρατείες από 17 χώρες, που δημοσίευσαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια tweets και διένειμαν εννέα terabyte πολυμέσων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS