ΑρχικήsecurityΤο Twitter θα απαγορεύσει την κοινή χρήση φωτογραφιών/βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Το Twitter θα απαγορεύσει την κοινή χρήση φωτογραφιών/βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Το Twitter ανακοίνωσε την επέκταση της πολιτικής του για ιδιωτικές πληροφορίες ώστε να περιλαμβάνει την απαγόρευση της κοινής χρήσης ιδιωτικών μέσων, όπως φωτογραφίες και βίντεο, χωρίς την άδεια των ατόμων που απεικονίζονται σε αυτά, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει να βελτιώσει το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών.

Twitter

Δείτε επίσης: Το Twitter συνεργάζεται με τη Walmart για το “Livestream Shopping”

«Η κοινή χρήση προσωπικών μέσων, όπως εικόνων ή βίντεο, μπορεί ενδεχομένως να παραβιάζει το απόρρητο ενός ατόμου και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική ή σωματική βλάβη», δημοσίευσε το Twitter σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

«Η κακή χρήση των ιδιωτικών μέσων μπορεί να τους επηρεάσει όλους, αλλά μπορεί να έχει δυσανάλογη επίδραση σε γυναίκες, ακτιβιστές, αντιφρονούντες και μέλη μειονοτικών κοινοτήτων. Όταν λάβουμε μια αναφορά ότι ένα Tweet περιέχει μη εξουσιοδοτημένα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, θα αναλάβουμε δράση σύμφωνα με την γκάμα των επιλογών επιβολής μας».

Σύμφωνα με την υφιστάμενη πολιτική του Twitter, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών άλλων ατόμων, όπως αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις και ταυτότητες ή η απειλή για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων ενός ατόμου και η παροχή κινήτρων σε άλλους δεν επιτρέπεται.

Η εταιρεία άδραξε την ευκαιρία να περιγράψει και τις ενέργειες που θα κάνει όταν ειδοποιηθεί από άτομα ότι δεν έδωσαν άδεια για κοινή χρήση της ιδιωτικής τους εικόνας ή βίντεο.

Δείτε επίσης: iOS 15: Το Twitter διερευνά σφάλμα που προκαλεί αποσυνδέσεις

«Θα αφαιρέσουμε το περιεχόμενο», έγραψε η εταιρεία.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η πολιτική δεν θα ισχύει για μέσα που προβάλλουν “δημόσια πρόσωπα ή άτομα όταν τα μέσα ενημέρωσης και το συνοδευτικό κείμενο του Tweet κοινοποιούνται για το δημόσιο συμφέρον ή προσθέτουν αξία στον δημόσιο λόγο”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σε περιπτώσεις όπου οι κάτοχοι λογαριασμών μοιράζονται πολυμέσα ατόμων για να βοηθήσουν κάποιον σε κατάσταση κρίσης, θα «προσπαθούσε» να αξιολογήσει το πλαίσιο στο οποίο κοινοποιείται το περιεχόμενο.

Twitter

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενδέχεται να επιτρέψουμε στις εικόνες ή τα βίντεο να παραμείνουν στην υπηρεσία», ανέφερε το Twitter.

Η επέκταση της πολιτικής έρχεται μια ημέρα αφότου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey ανακοίνωσε την παραίτησή του, λέγοντας στους υπαλλήλους σε επιστολή ότι ο CTO Parag Agrawal θα αναλάβει τη θέση.

Δείτε επίσης: Το Twitter λανσάρει τη δυνατότητα tipping στους χρήστες Android

Το Twitter διαθέτει μια σειρά από λειτουργίες στην προσπάθεια του να μειώσει το επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα του. Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε μια λειτουργία που ονομάζεται Safety Mode που μπλοκάρει προσωρινά ορισμένους λογαριασμούς για επτά ημέρες, εάν διαπιστωθεί ότι προσβάλλουν χρήστες ή στέλνουν επανειλημμένα σχόλια μίσους.

Πριν από αυτό, το Twitter είπε ότι διενεργούσε μια δοκιμή που θα επέτρεπε στους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία να αναφέρουν παραπλανητικά tweets.

Δείτε επίσης: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS