ΑρχικήsecurityΤο Coombe Hospital δέχτηκε επίθεση ransomware

Το Coombe Hospital δέχτηκε επίθεση ransomware

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γυναικών & Βρεφών Coombe επιβεβαίωσε ότι χτυπήθηκε με ransomware κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε επίσης: Oregon Anesthesiology Group: Θύμα του ransomware HelloKitty

Coombe ransomware

Η επίθεση πιστεύεται ότι περιορίστηκε στο Coombe, αν και έχει επηρεάσει πολλά συστήματα στο νοσοκομείο. Το HSE συνεργάζεται με το Coombe για να εκτιμήσει την έκταση της ransomware επίθεσης.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους όσους έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας ότι αυτές οι υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά», ανέφερε το νοσοκομείο. «Προληπτικά έχουμε κλειδώσει όλα τα IT συστήματα μας και συνεργαζόμαστε στενά με το HSE για την επίλυση αυτού του ζητήματος».

Δείτε επίσης: Log4j Log4Shell: Εντοπίστηκε η πρώτη ransomware επίθεση που χρησιμοποιεί την ευπάθεια;

«Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε δει στοιχεία για εξωτερικό αντίκτυπο στο Νοσοκομείο Coombe, αλλά συνεχίζουμε, με εξωτερική υποστήριξη, να αξιολογούμε εάν υπάρχει ευρύτερος αντίκτυπος», ανέφερε το HSE.

Η τελευταία επίθεση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τη δημοσίευση μιας αναφοράς για την επίθεση ransomware που “ακρωτηρίασε” το HSE νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Coombe ransomware

Διαπιστώθηκε ότι το άνοιγμα ενός κακόβουλου αρχείου Microsoft Excel που ήταν συνημμένο σε ένα phishing email οδήγησε στην επίθεση στον κυβερνοχώρο. Το ransomware αναπτύχθηκε στις 14 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Βιρτζίνια: Νομοθετικές υπηρεσίες & επιτροπές χτυπήθηκαν με ransomware

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του HSE, Paul Reid, δήλωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των οργανισμών που υφίστανται κυβερνοεπίθεση «ξανά χτυπιέται» και ότι έχουν γίνει και γίνονται ενέργειες για τον μετριασμό του κινδύνου για την υπηρεσία.

Πηγή πληροφοριών: irishtimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS