ΑρχικήsecurityΒιρτζίνια: Νομοθετικές υπηρεσίες & επιτροπές χτυπήθηκαν με ransomware

Βιρτζίνια: Νομοθετικές υπηρεσίες & επιτροπές χτυπήθηκαν με ransomware

Μια επίθεση ransomware έπληξε πρακτορεία και επιτροπές στο νομοθετικό σώμα της Βιρτζίνια, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του κυβερνήτη στο Associated Press.

ransomware Νομοθετικές υπηρεσίες

Δείτε επίσης: Συνελήφθη ransomware affiliate πίσω από επιθέσεις υψηλού προφίλ

Η Alena Yarmosky, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ralph Northam, είπε ότι ο κυβερνήτης έχει ενημερωθεί για την επίθεση, η οποία επί του παρόντος επηρεάζει το Division of Legislative Automated Systems της Βιρτζίνια, την υπηρεσία IT της Γενικής Συνέλευσης.

Οι νομοθετικοί ηγέτες στην πολιτεία έλαβαν email για το περιστατικό και είπαν ότι οι χάκερ επιτέθηκαν στα κρατικά συστήματα την Παρασκευή. Ο ιστότοπος του Τμήματος της Αστυνομίας του Καπιτωλίου “έπεσε” εξαιτίας της επίθεσης και όλα τα εσωτερικά συστήματα για τη σύνταξη ή την παραπομπή λογαριασμών χτυπήθηκαν με ransomware, σύμφωνα με το Associated Press.

Το σύστημα τηλεφωνητή της Συνέλευσης ήταν εκτός λειτουργίας και πολλά από τα συστήματα που εμπλέκονται στον προϋπολογισμό διαταράχθηκαν. Και το Virginia Law Portal είναι εκτός λειτουργίας λόγω της επίθεσης.

Το FBI και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εμπλέκονται αυτή τη στιγμή στην λύση του περιστατικού. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant επιβεβαίωσε στο Twitter ότι βοηθά στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η Yarmosky είπε στην Washington Post ότι το σημείωμα για τα λύτρα που έλαβαν οι υπηρεσίες δεν παρείχε πολλές πληροφορίες. Οι περισσότεροι servers του οργανισμού έκλεισαν για να σταματήσει η εξάπλωση του ransomware.

Δείτε επίσης: Ransomware hacker συνελήφθη για επιθέσεις στον τομέα της υγείας

ransomware Νομοθετικές υπηρεσίες

Η εφημερίδα Richmond Times-Dispatch ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε στο Τμήμα Νομοθετικών Αυτοματοποιημένων Συστημάτων την Κυριακή πριν εξαπλωθεί σε “σχεδόν όλους τους ιστότοπους των νομοθετικών καταστημάτων”. Το μόνο που γλίτωσε ήταν το Νομοθετικό Πληροφοριακό Σύστημα στον ιστότοπο της Γενικής Συνέλευσης και οι υπηρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας.

Τον Σεπτέμβριο, η αμυντική δύναμη της Βιρτζίνια και το Υπουργείο Στρατιωτικών Υποθέσεων της Βιρτζίνια αποκάλυψαν ότι τον Ιούλιο επηρεάστηκαν από μια κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: Το νέο ransomware Cerber στοχεύει servers Confluence και GitLab

Ομάδες ransomware έχουν κερδίσει εκατομμύρια από επιθέσεις σε τοπικές κυβερνήσεις σε επίπεδο πόλης, κομητείας και πολιτείας. Οι ειδικοί είπαν στην Washington Post τον Αύγουστο ότι για το 2020, τουλάχιστον 2.354 τοπικές κυβερνήσεις, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σχολεία σε όλες τις ΗΠΑ χτυπήθηκαν με ransomware. Δεκάδες τοπικές κυβερνήσεις επέλεξαν να πληρώσουν τους φορείς των ransomware για να πάρουν πίσω τα συστήματά τους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS