ΑρχικήinetApple: Μειώνει την παραγωγή iPhone λόγω της έλλειψης τσιπ

Apple: Μειώνει την παραγωγή iPhone λόγω της έλλειψης τσιπ

Η Apple μειώνει την παραγωγή του iPhone 13, που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα, πάνω από 10%, καθώς οι προμηθευτές Broadcom και Texas Instruments δεν μπορούν να παραδώσουν αρκετά τσιπ για την κατασκευή του τηλεφώνου. Η είδηση κυκλοφόρησε από την Debby Wu του Bloomberg, η οποία επικαλέστηκε πολλές ανώνυμες πηγές.

Apple

Δείτε επίσης: Apple: Οι χρήστες δε δείχνουν ενθουσιασμένοι από το iPhone 13

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η Wu, “η Apple Inc. είναι πιθανό να μειώσει τους προβλεπόμενους στόχους παραγωγής για το iPhone 13 για το 2021, κατά έως και 10 εκατομμύρια μονάδες […] Η εταιρεία ανέμενε να παράγει 90 εκατομμύρια νέα μοντέλα iPhone τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, αλλά τώρα λέει στους κατασκευαστικούς εταίρους ότι το σύνολο θα είναι χαμηλότερο, επειδή η Broadcom Inc. και η Texas Instruments Inc. δυσκολεύονται να παραδώσουν επαρκή εξαρτήματα“.

Δείτε ακόμα: Η Apple προσπαθεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του CarPlay

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν έως και 8% λόγω των καθυστερημένων συναλλαγών, μετά την κυκλοφορία της έκθεσης.

παραγωγή iPhone

Οι κατασκευαστές κάθε είδους προϊόντων έχουν υποστεί προβλήματα στην παραγωγή φέτος εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία αναμένεται να διαρκέσει και το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης: Γιατί οι Apple, Amazon, Facebook, Tesla σχεδιάζουν τα δικά τους chip;

Σύμφωνα με την κατασκευή του iPhone 13, η Broadcom διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά τσιπ για τη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου ενός ασύρματου δέκτη ισχύος, δύο τσιπ RF μπροστινής αποστολής και ενός είδους φίλτρου. Η Texas Instruments από την άλλη, πιστεύεται ότι διαθέτει τρία τσιπ για τη συσκευή, ένα τσιπ repeater USB 2.0, ένα τσιπ διαχείρισης ενέργειας για την οθόνη OLED, ένα τσιπ οδηγού flash LED και ένα τσιπ συστοιχίας οδηγού λέιζερ VCSEL.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS