ΑρχικήUpdatesΗ Apple προσπαθεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του CarPlay

Η Apple προσπαθεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του CarPlay

Η Apple προσπαθεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του CarPlay ώστε να περιλαμβάνει χειριστήρια για βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως το σύστημα κλιματισμού, το ραδιόφωνο, το ταχύμετρο, τα καθίσματα και πολλά άλλα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bloomberg.

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 7: Διέρρευσαν εικόνες στο Facebook

Apple CarPlay

Δείτε επίσης: Apple: Οι χρήστες δε δείχνουν ενθουσιασμένοι από το iPhone 13

Το project, με την εσωτερική κωδική ονομασία “IronHeart”, είναι ακόμα στα αρχικά του στάδια. Η Apple φαίνεται πως συνεργάζεται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του CarPlay για τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών του αυτοκινήτου. Πέρα από τις εφαρμογές για μουσική και πλοήγηση, το CarPlay δεν επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν οποιαδήποτε πτυχή του ίδιου του αυτοκινήτου. Αυτό το νέο project που βασίζεται σε iPhone θα το επιδιώξει να το αλλάξει.

Η έκθεση παραθέτει αρκετές διαφορετικές λειτουργίες αυτοκινήτου που θα μπορούσε να εμφανίσει το CarPlay στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων θερμοκρασίας και υγρασίας εντός και εκτός, καθίσματα και υποβραχιόνια, πίνακα οργάνων και χειριστήρια για τα ενσωματωμένα ηχεία αυτοκινήτων.

Το Bloomberg λέει ότι η στρατηγική της Apple για το CarPlay είναι παρόμοια με εκείνη των προσφορών Home και Health, όπου η εταιρεία έχει συγκεντρώσει τις πληροφορίες των χρηστών σε μεμονωμένες εφαρμογές στο iPhone τους. Με το “IronHeart”, το CarPlay θα ήταν ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα για τους χρήστες να ελέγχουν το όχημά τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν εναλλαγή μεταξύ του CarPlay και του συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Apple: Νέα έκδοση firmware για AirPods 2, AirPods Pro και AirPods Max

Τελικά, ενώ η Apple φημολογείται ότι κατασκευάζει το δικό της αυτοκίνητο, το CarPlay και οποιοδήποτε από τα σχέδιά της θα απαιτούσε τη συνεργασία των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Όπως σημειώνει η σημερινή έκθεση, η Apple προσπάθησε να πείσει ορισμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων να υιοθετήσουν ορισμένα χαρακτηριστικά του CarPlay στα οχήματά τους.

Πρόσφατα, η Apple επέλεξε τον Kevin Lynch, ο οποίος ήταν στο παρελθόν σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του watchOS, να ηγηθεί της ομάδας του Apple Car, αλλά μετά από αρκετές αποχωρήσεις, αρχίζουν να δημιουργούνται αμφιβολίες για το αν η Apple θα κυκλοφορήσει ποτέ το δικό της όχημα.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS