ΑρχικήinetΤο YouTube ακυρώνει οριστικά το Rewind μετά από χρόνια

Το YouTube ακυρώνει οριστικά το Rewind μετά από χρόνια

Το YouTube Rewind, η ετήσια προβολή των τάσεων, δημιουργών, memes και των πιο δημοφιλών βίντεο της εταιρείας, που βγαίνει στο τέλος κάθε έτους ακυρώθηκε οριστικά, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο TubeFilter.

YouTube

Δείτε επίσης: Google – YouTube: Θα μπλοκάρονται τα ads που προωθούν fake news για την κλιματική αλλαγή

Αντ ‘αυτού, το YouTube δήλωσε ότι “θα εστιάσει τις δυνάμεις του στο να γιορτάσει τους χρήστες και τις τάσεις που κάνουν το YouTube τόσο hot, με ένα διαφορετικό και ενημερωμένο είδος εμπειρίας“, αν και η εταιρεία δεν διευκρίνισε περαιτέρω με τι θα αντικαταστήσει το Rewind.

Το YouTube θα βασιστεί επίσης σε δημιουργούς στην πλατφόρμα του για να καλύψει το κενό, με έναν εκπρόσωπο να λέει στο TubeFilter ότι συνεχίζει να τους εμπνέει να βλέπουν τους μυριάδες τρόπους που οι πιο δημιουργικοί παραγωγοί περιεχομένου στον κόσμο – οι δημιουργοί του YouTube – περικλείουν το τέλος του έτους στα βίντεό τους, καθώς το YouTube αποσύρει το δικό του βίντεο Rewind.

Δείτε ακόμα: YouTube․com: Θα βλέπετε όσα βίντεο αφήσατε στην μέση στο τηλέφωνο

Η είδηση ​​ότι το YouTube ακυρώνει οριστικά το Rewind δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη. Η εταιρεία είχε ήδη ακυρώσει το βίντεο για το 2020, αναφέροντας τις δυσκολίες του έτους: «Το 2020 ήταν διαφορετικό. Και δεν είναι σωστό να συνεχίσουμε σαν να μην ήταν».

Rewind

Αλλά το Rewind αντιμετώπιζε προβλήματα πολύ πριν από την πανδημία. Το βίντεο του 2018 επικρίθηκε αυστηρά από την κοινότητα του YouTube (μέχρι σήμερα, παραμένει το πιο αντιπαθητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε ποτέ στην πλατφόρμα). Οι δημιουργοί υποστήριξαν ότι η εταιρεία άλλαζε το επίκεντρο από την “πραγματική κοινότητα” – συμπεριλαμβανομένων αμφιλεγόμενων δημιουργών όπως ο Logan Paul και ο PewDiePie – υπέρ πιο φιλικών προς τους διαφημιστές επιλογών.

Δείτε επίσης: Το YouTube TV μπορεί να χάσει κανάλια και να γίνει φθηνότερο

Και το βίντεο του 2019 προσπάθησε να αποφύγει εντελώς τη διαμάχη μετατοπίζοντας τη μορφή του από τους μεγαλύτερους YouTubers των προηγούμενων χρόνων, σε μια πιο συνηθισμένη (και βαρετή) λίστα των πιο δημοφιλών κλιπ, βίντεο και τάσεων.

Ωστόσο, είτε ήταν καλοδεχούμενα είτε όχι, τα βίντεο Rewind αποτελούσαν μεγάλο μέρος της κουλτούρας του YouTube την τελευταία δεκαετία. Ας ελπίσουμε πως ό, τι κάνει το YouTube για να αντικαταστήσει τον μεγάλο εορτασμό του στο τέλος του έτους, θα είναι λίγο λιγότερο αμφιλεγόμενο στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS