ΑρχικήsecurityΠανδημία: Οι ομάδες IT «αναγκάστηκαν» να αγνοήσουν την ασφάλεια

Πανδημία: Οι ομάδες IT «αναγκάστηκαν» να αγνοήσουν την ασφάλεια

Μια νέα έρευνα αναφέρει ότι η πλειοψηφία του προσωπικού πληροφορικής (ομάδες ΙΤ) αισθάνθηκε πίεση να αγνοήσει την ασφάλεια υπέρ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και καθώς ο ιός συνεχίζει να σαρώνει σε όλο τον κόσμο, πολλές επιχειρήσεις έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες – ή να διευκολυνθούν οι αλλαγές που απαιτούνται για να επιβιώσουν – οι εργοδότες στράφηκαν σε εικονικές συναντήσεις και εξ αποστάσεως εργασία.

Δείτε επίσης: Sophos: 70% IT ομάδων ανέφερε αύξηση του phishing κατά την πανδημία

Ενώ η εργασία από το σπίτι μπορεί κάποτε να φαινόταν ότι ήταν μόνο ένα προσωρινό μέτρο, η απομακρυσμένη και υβριδική εργασία έχει πλέον εδραιωθεί σε ορισμένους τομείς – και μπορεί να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την κυβερνοασφάλεια.

Την Πέμπτη, η HP Wolf Security δημοσίευσε μια νέα μελέτη, την έκθεση Security Rebellions & Rejections που πραγματοποιήθηκε με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής.

Συνολικά, το 91% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ένιωσαν «πιεσμένοι» να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια λόγω της ανάγκης για συνέχιση των λειτουργιών των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ασφάλεια αναγκαστικά έμεινε πίσω, και επιπλέον, το 83% πιστεύει ότι η εργασία από το σπίτι έχει δημιουργήσει μια «ωρολογιακή βόμβα» για εταιρικά περιστατικά ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Interpol: Καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις να ενωθούν ενάντια στην πιθανή «ransomware πανδημία»

Οι ομάδες πληροφορικής και ο φόρτος εργασίας τους δεν είναι τα μόνα ζητήματα – φαίνεται επίσης ότι υπάρχουν γενικά συναισθήματα απάθειας και απογοήτευσης όταν πρόκειται για τη διαχείριση της κυβερνοασφάλειας σε έναν απομακρυσμένο χώρο εργασίας.

ασφάλεια

Σύμφωνα με την έρευνα, ειδικά οι πιο νέοι εργαζόμενοι, είναι πιθανότερο να παρακάμψουν τους υπάρχοντες ελέγχους ασφαλείας για να διαχειριστούν τον φόρτο εργασίας τους, με το 48% αυτής της ομάδας να λέει ότι τα εργαλεία ασφαλείας, όπως περιορισμοί ιστότοπων ή απαιτήσεις VPN, αποτελούν εμπόδιο – και το 31% έχει προσπαθήσει τουλάχιστον να τα παρακάμψουν.

Δείτε επίσης: Microsoft bonus: 1.500$ στους υπαλλήλους επειδή “άντεξαν” την πανδημία!

Συνολικά, το 48% των εργαζομένων στα γραφεία δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας σπαταλούν χρόνο και το 54% στην ομάδα των 18-24 ετών ανησυχούσε περισσότερο για την τήρηση των προθεσμιών παρά για πιθανές παραβιάσεις της ασφάλειας. Επιπλέον, το 39% αυτής της ομάδας δεν ήταν σίγουρο ή αγνοούσε τις πολιτικές ασφάλειας του εργοδότη τους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS