ΑρχικήsecurityWindows 11 File Explorer: Διορθώνεται το σφάλμα χρήσης υψηλής μνήμης;

Windows 11 File Explorer: Διορθώνεται το σφάλμα χρήσης υψηλής μνήμης;

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα την αναβάθμιση των Windows 11 για χρήστες με υποστηριζόμενη έκδοση των Windows 10 (έκδοση 2004 ή μεταγενέστερη). Ενώ η ενημέρωση έχει φέρει αρκετές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό, φαίνεται ότι εισήγαγε και ένα σοβαρό ζήτημα απόδοσης όπου ορισμένοι χρήστες βλέπουν απίστευτα υψηλή χρήση μνήμης.

Windows 11

Δείτε επίσης: Windows 11: Ασφαλέστερα αλλά με κόστος απόδοσης!

Μετά την εγκατάσταση των Windows 11, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν πολλά προβλήματα απόδοσης. Η AMD επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα απόδοσης προκαλείται από τη νέα λειτουργία ασφαλείας των Windows 11, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένα άλλο σφάλμα που προκαλείται από τον ανασχεδιασμένο File Explorer της Microsoft (Explorer.exe).

Στο Reddit και στα φόρουμ, οι χρήστες διαμαρτύρονται για το ότι οι Windows 11 συσκευές τους υποφέρουν από εξαιρετικά υψηλή χρήση μνήμης. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση ολόκληρου του gig υποφέρει και επηρεάζει αρνητικά την gaming απόδοση, με αποτέλεσμα την πτώση του framerate.

Δείτε επίσης: Microsoft: Προβλήματα των Windοws 11 με τα VirtualBox & Intel Killer

Φαίνεται ότι το ζήτημα προκαλείται από την ενημέρωση του Windows 11 File Explorer

Στα Windows 11, ο File Explorer διατηρεί τον οικείο σχεδιασμό της έκδοσης Windows 10, αλλά τώρα βασίζεται στο Windοws UI Library (WinUI), επομένως έρχεται με νέα εικονίδια, σύγχρονα χειριστήρια, κουμπιά και άλλες οπτικές προσαρμογές.

Το νέο layer του File Explorer χρησιμοποιεί το υλικό Mica για το command bar/header, το οποίο είναι ένα υλικό σχεδιασμού που εφαρμόζει desktop background στο παράθυρο της εφαρμογής. Επιπλέον, το μενού περιβάλλοντος του Explorer (μενού δεξιού κλικ) έχει ενημερωθεί με το Fluent Design για να ταιριάζει με το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα.

Φαίνεται ότι αυτή η νέα έκδοση του File Explorer είναι υπεύθυνη για υψηλή χρήση μνήμης στα Windows 11. Η διαδικασία που αναφέρεται ως “Explorer.exe” στη Διαχείριση εργασιών προκαλεί αιχμές πόρων 70-99%, καθώς και συνεχή χρήση του επεξεργαστή της συσκευής σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις αναφορές.

Όπως έχουν σημειώσει οι χρήστες, η χρήση της μνήμης του File Explorer αυξάνεται κάθε φορά που ανοίγουν το File Explorer.

Δείτε επίσης: Windοws 11: Το Store είναι ανοιχτό σε app stores τρίτων

Η Microsoft θα διορθώσει τη χρήση πόρων explorer.exe σε Windows 11

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό με τη χρήση υψηλής μνήμης των Windows 11 είναι ότι το σφάλμα αναφέρθηκε από τους Windows Insiders τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια δοκιμάστηκε από χρήστες στο Dev Channel πριν τα Windows 11 διατεθούν σε όλους.

Φαίνεται ότι αυτές οι αναφορές αγνοήθηκαν ή η μνήμη και τα Windows 11 κυκλοφόρησαν με σφάλμα διαρροής μνήμης File Explorer.

Σε μια ανάρτηση στο Feedback Hub από τα τέλη του περασμένου μήνα, η Microsoft σημείωσε ότι “συμπεριέλαβαν αλλαγές στο Build 22454 για να μετριάσουν μερικά ζητήματα που προκαλούσαν διαρροές κατά τη χρήση του File Explorer”.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Microsoft έχει βρει μια διόρθωση, αλλά εάν δεν είστε μέρος του Dev Channel – το οποίο παρέχει πρόσβαση στην επόμενη έκδοση των Windοws 11, θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες.

Η Microsoft δοκιμάζει την επιδιόρθωση για περισσότερο από ένα μήνα τώρα, οπότε υπάρχει πιθανότητα η εταιρεία να κυκλοφορήσει τη διόρθωση ως ξεχωριστή ενημερωμένη έκδοση κώδικα σύντομα.

Πηγή πληροφοριών: windowslatest.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS